Enate Crianza Tempranillo Cabernet Sauvignon

Enate Crianza Tempranillo Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

Enate Reserva

Enate Reserva (doos van 6 flessen)

Enate Merlot Merlot (doos van 6 flessen)

€ 184,80
SKU
RES-1062

Enate

Is gelegen in het dorp Salas Bajas, in Somontano. Ondanks de relatief jonge leeftijd van deze bodega, in 1991 opgericht, is het nu al een van de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje. Het doel van Enate is het produceren van kwalitatief hoogstaande en premium wijnen van de beste druiven van Somontano, met respect voor de eeuwenoude locale tradities en met behulp van de modernste technologie. De D.O. Somontano ligt in het noordoosten van Spanje, in de Huesca provincie. Het is eveneens een vrij recente D.O. (1984) maar ook een van de meest dynamische en gewaardeerde in Spanje.

Enate Merlot - Merlot

Is een heerlijke rode Spaanse wijn uit Somontano gemaakt van Merlot druiven. 

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Enate Merlot - Merlot 

Deze Spaanse rode wijn heeft een intense en complexe neus, een combinatie van specerijen, eucalyptus, cacao, aardbeienjam en gerookte houttonen. In zijn jeugd zijn de tannines van deze wijn nog stevig, maar rijp en van goede kwaliteit. 

De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De perfect rijpe druiven worden geperst en in RVS tanks vergist bij 28°C. De inweking duurt 28 dagen. De jonge wijn ondergaat een volledige malolactische gisting in barriques van Frans eikenhout en vervolgens een opvoeding van 14 maanden in dezelfde barriques.

Wijn - Spijs

Uitstekende begeleider van stoofgerechten met gerookt(e) vlees of vleeswaren, vleesgerechten in rijke sauzen en in het bijzonder wildschotels. Verrukkelijk bij ambachtelijke, (half)gerijpte harde Spaanse kazen (tronchón, zamorano, roncal).

Meer informatie
Product Enate Merlot Merlot
Land Spanje
Producent Bodega Enate
Type Rode wijn
Regio Aragon
Druivensoort Merlot
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 30,80
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl