Enate Reserva

Enate Reserva (doos van 6 flessen)

Enate Tempranillo Joven

Enate Tapas Tempranillo (doos van 6 flessen)

Enate Syrah Shiraz (doos van 6 flessen)

€ 177,00
SKU
RES-1063

Enate

Is gelegen in het dorp Salas Bajas, in Somontano. Ondanks de relatief jonge leeftijd van deze bodega, in 1991 opgericht, is het nu al een van de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje. Het doel van Enate is het produceren van kwalitatief hoogstaande en premium wijnen van de beste druiven van Somontano, met respect voor de eeuwenoude locale tradities en met behulp van de modernste technologie. De D.O. Somontano ligt in het noordoosten van Spanje, in de Huesca provincie. Het is eveneens een vrij recente D.O. (1984) maar ook een van de meest dynamische en gewaardeerde in Spanje.

Enate Syrah - Shiraz

Is een heerlijke rode Spaanse wijn uit Somontano gemaakt van Syrah druiven. 

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Enate Syrah - Shiraz

Enate Syrah - Shiraz heeft een donkere kersenrode kleur. Intense en complexe neus, een combinatie van rode vruchten en blauwe bloemen, met accenten van olijven, romige boter en vanille. Volle, ronde en aanhoudende smaak, uitstekend evenwicht dankzij de rijpe, elegante en fluwelige tannines. Voor deze wijn worden de met de hand geplukte trossen worden ontsteeld. De perfect rijpe druiven worden geperst en in RVS tanks vergist bij 26°C. De jonge wijn ondergaat een volledige malolactische gisting in barriques van Frans en Amerikaans eikenhout en vervolgens een opvoeding van 16 maanden in dezelfde barriques.

Wijn - Spijs

Uitstekende begeleider van krachtige vleesgerechten van de grill, barbecue, ‘braai’ of uit de oven, al dan niet geserveerd met rijke sauzen. Bijzonder geschikt voor gerechten met wild in de hoofdrol. Verrukkelijk bij ambachtelijke, (half)gerijpte harde Spaanse kazen (tronchón, zamorano, roncal).

Meer informatie
Product Enate Syrah Shiraz
Land Spanje
Producent Enate
Type Rode wijn
Regio Aragon
Druivensoort Syrah
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 29,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl