EQ Coastal Sauvignon Blanc Matetic

EQ Coastal Sauvignon Blanc Matetic

EQ Chardonnay Matetic

€ 22,50
SKU
RES-360
EQ Chardonnay Matetic is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

EQ Chardonnay

EQ Chardonnay is een prachtige witte wijn van het Chileense wijnhuis Viña Matetic. Deze wijn is gemaakt van 100% Chardonnay-druiven, afkomstig van zorgvuldig geselecteerde wijngaarden in San Antonio Valley, Chili.

Viña Matetic staat bekend om zijn toewijding aan biodynamische wijnbouw en duurzame praktijken, wat ook een invloed heeft op de productie van EQ Chardonnay. De wijngaarden worden met zorg beheerd om de beste druiven te verkrijgen, terwijl de harmonie tussen de wijngaard en het terroir wordt gerespecteerd.

In het glas heeft EQ Chardonnay een mooie heldere goudgele kleur. Het aroma is verleidelijk en complex, met heerlijke tonen van rijpe peren, sappige appels en tropisch fruit, vergezeld van subtiele florale en vanilleachtige nuances.

Op het gehemelte biedt de wijn een volle en elegante smaak, waarbij het fruitige karakter harmonieus wordt gecombineerd met een romige textuur en een verfrissende zuurgraad. EQ Chardonnay heeft een medium tot volle body, wat het een weelderige en verfijnde wijnervaring geeft. De afdronk is lang en verkwikkend.

Wijn - Spijs

Deze witte wijn is een uitstekende begeleider van gerechten zoals zeevruchten, gevogelte, romige pasta's en zachte kazen. Het is ook een heerlijke wijn om te genieten als aperitief of bij een ontspannen samenzijn.

EQ Chardonnay Matetic

EQ Chardonnay Matetic is een heerlijke Chileense witte wijn van Viña Matetic uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay druiven.

Viña Matetic

Viña Matetic is een toonaangevend Chileens wijnbedrijf dat zich bevindt in de bekende wijnstreek San Antonio Valley, gelegen in de regio Valparaíso van Chili. Het wijnhuis werd opgericht door de Matetic-familie, die zich toelegt op het produceren van hoogwaardige wijnen met respect voor de natuur en duurzame wijnbouwpraktijken.

Een van de opvallende kenmerken van Viña Matetic is hun toewijding aan biodynamische wijnbouw. Ze geloven sterk in het cultiveren van een gezonde relatie tussen de wijngaard, de omringende natuur en het kosmische ritme. Biodynamische principes bevorderen een evenwichtige en harmonieuze omgeving voor de wijnstokken, wat resulteert in gezondere druiven en wijnen met een unieke identiteit.

Viña Matetic heeft diverse wijngaarden verspreid over het glooiende landschap van San Antonio Valley, waar ze verschillende druivensoorten verbouwen, waaronder Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Syrah en Cabernet Sauvignon. Elke wijngaard heeft zijn eigen specifieke microklimaat en bodemsamenstelling, wat de diversiteit en complexiteit van hun wijnen ten goede komt.

Viña Matetic is een pionier op het gebied van duurzame wijnbouw in Chili en heeft internationale erkenning gekregen voor hun inzet voor kwaliteit en respect voor het milieu. Hun wijnen zijn geliefd bij zowel wijnliefhebbers als kenners en weerspiegelen de unieke terroir van San Antonio Valley, dat een belangrijke rol speelt bij het creëren van hun karaktervolle en expressieve wijnen.

Meer informatie
Product EQ Chardonnay Matetic
Land Chili
Producent Matetic Vineyards
Type wijn Wit, Biologisch
Regio Central Valley
Druivensoort Chardonnay
Prijs per fles € 22,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1