EQ Chardonnay Matetic

EQ Chardonnay Matetic

EQ Pinot Noir Matetic

EQ Pinot Noir Matetic

EQ Coastal Sauvignon Blanc Matetic

€ 15,50
SKU
RES-361
EQ Coastal Sauvignon Blanc Matetic is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

EQ Coastal Sauvignon Blanc

EQ Coastal Sauvignon Blanc is een heerlijke witte wijn van het Chileense wijnhuis Viña Matetic. Deze wijn wordt gemaakt van 100% Sauvignon Blanc-druiven, afkomstig van zorgvuldig geselecteerde wijngaarden in de kuststreek van Chili.

De naam "Coastal" verwijst naar de herkomst van de druiven, die groeien in de nabijheid van de kust. Dit heeft een significante invloed op de stijl van de wijn, waarbij de koele maritieme invloeden zorgen voor een uniek karakter en een uitgesproken frisheid.

In het glas heeft EQ Coastal Sauvignon Blanc een heldere en lichtgele kleur. Het aroma is expressief en verleidelijk, met heerlijke tonen van tropisch fruit zoals passievrucht, grapefruit en limoen, samen met hints van verse kruiden en bloemen.

Op het gehemelte biedt de wijn een verfrissende en levendige smaak, waarbij het fruitige karakter mooi in balans is met een knapperige zuurgraad. EQ Coastal Sauvignon Blanc heeft een lichte tot medium body, wat het een elegante en verkwikkende wijnervaring geeft. De afdronk is lang en uitnodigend.

Wijn - Spijs

Deze witte wijn is een uitstekende keuze als aperitief, maar ook een geweldige begeleider van lichte gerechten zoals salades, zeevruchten, gegrilde vis en gerechten met gevogelte. Het is een ideale wijn om te genieten tijdens warme zomerdagen of bij informele bijeenkomsten.

EQ Coastal Sauvignon Blanc

EQ Coastal Sauvignon Blanc is een heerlijke Chileense witte wijn van Viña Matetic uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Sauvignon Blanc druiven.

Viña Matetic

Viña Matetic is een toonaangevend Chileens wijnbedrijf dat zich bevindt in de bekende wijnstreek San Antonio Valley, gelegen in de regio Valparaíso van Chili. Het wijnhuis werd opgericht door de Matetic-familie, die zich toelegt op het produceren van hoogwaardige wijnen met respect voor de natuur en duurzame wijnbouwpraktijken.

Een van de opvallende kenmerken van Viña Matetic is hun toewijding aan biodynamische wijnbouw. Ze geloven sterk in het cultiveren van een gezonde relatie tussen de wijngaard, de omringende natuur en het kosmische ritme. Biodynamische principes bevorderen een evenwichtige en harmonieuze omgeving voor de wijnstokken, wat resulteert in gezondere druiven en wijnen met een unieke identiteit.

Viña Matetic heeft diverse wijngaarden verspreid over het glooiende landschap van San Antonio Valley, waar ze verschillende druivensoorten verbouwen, waaronder Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Syrah en Cabernet Sauvignon. Elke wijngaard heeft zijn eigen specifieke microklimaat en bodemsamenstelling, wat de diversiteit en complexiteit van hun wijnen ten goede komt.

Viña Matetic is een pionier op het gebied van duurzame wijnbouw in Chili en heeft internationale erkenning gekregen voor hun inzet voor kwaliteit en respect voor het milieu. Hun wijnen zijn geliefd bij zowel wijnliefhebbers als kenners en weerspiegelen de unieke terroir van San Antonio Valley, dat een belangrijke rol speelt bij het creëren van hun karaktervolle en expressieve wijnen.

Meer informatie
Product EQ Coastal Sauvignon Blanc Matetic
Land Chili
Producent Matetic Vineyards
Type wijn Wit, Biologisch
Regio Central Valley
Druivensoort Sauvignon Blanc
Prijs per fles € 15,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1