EQ Chardonnay Matetic

EQ Chardonnay Matetic (doos van 6 flessen)

EQ Syrah Matetic

EQ Syrah Matetic (doos van 6 flessen)

EQ Coastal Sauvignon Blanc Matetic (doos van 6 flessen)

€ 87,00
SKU
RES-361

EQ Coastal Sauvignon Blanc

Is een heerlijke Chileense witte wijn van Viña Matetic uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Sauvignon Blanc druiven.

Viña Matetic

De familie Matetic verruilde in 1892 Kroatië voor Chili vanwege alle narigheid op de Balkan. Zo nu blijkt was dat een zegening voor de wijnwereld. Na meerdere fruit- en veeteeltbedrijven te hebben opgezet, besloot de inmiddels 4e Chileense generatie ook in de wijnbouw hun passie en enthousiasme te manifesteren. In 1999 zag Viña Matetic het levenslicht. Jorge en Cristian Matetic trokken diverse wijnbouwspecialisten aan om als team in de koele San Antonio en Casablanca Valleien uit overtuiging, op biologisch dynamische manier wijnen te maken. Kort gezegd is dit de meest pure en mens- en natuurvriendelijke vorm van wijnbouw. Door de nabijheid van de oceaan, genieten de valleien van een gematigd microklimaat met een verschil tussen dag- en nachttemperaturen van circa 20 graden gedurende het groeiseizoen. Lichte briesen zorgen voor verkoeling en een goede luchtcirculatie, waardoor fruit optimaal kan rijpen en vochtigheid nauwelijks schimmels en ziektes brengt. Op de arme bodem van graniet en verweerd graniet, rode klei en donkere aarde als toplaag, gedijen de aangeplante druivenrassen bijzonder goed. De beperkte neerslag (zo’n 485 mm per jaar) valt voornamelijk in de wintertijd. Prachtige Chileense wijnen met een knipoog naar de verfijnde producenten in Europa.

EQ Coastal Sauvignon Blanc

Deze Chileense witte wijn is een zeer lichtgeel gekleurde wijn met groene tinten. In de neus complexe en delicate aroma's van rijpe tropische vruchten zoals mango en lychee, appel, papaya en limoenschillen verweven met kruiden en citrus bloemen. Een geconcentreerde, fruitige, frisse en erg lekkere wijn, met een minerale tinten en een mooie afdronk.

Wijn - Spijs

Deze wijn past perfect bij rauwe vis, speciaal bij oesters, verse salades, carpaccio, sushi of gekookt vis in lichte sauzen.

 

Meer informatie
Product EQ Coastal Sauvignon Blanc Matetic
Land Chili
Producent Matetic Vineyards
Type Witte wijn, Biologisch
Regio Central Valley
Druivensoort Sauvignon Blanc
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 14,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl