EQ Coastal Sauvignon Blanc Matetic

EQ Coastal Sauvignon Blanc Matetic

EQ Syrah Matetic

EQ Syrah Matetic

EQ Pinot Noir Matetic

€ 33,95
SKU
RES-362
EQ Pinot Noir Matetic is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 1

EQ Pinot Noir

EQ Pinot Noir is een prachtige rode wijn van het Chileense wijnhuis Viña Matetic. Deze wijn wordt gemaakt van 100% Pinot Noir-druiven, afkomstig van zorgvuldig geselecteerde wijngaarden in San Antonio Valley, Chili.

Viña Matetic staat bekend om zijn toewijding aan biodynamische wijnbouw en duurzame praktijken, en dit komt ook tot uiting in de productie van EQ Pinot Noir. De wijngaarden worden met zorg onderhouden, met respect voor de natuurlijke omgeving om de beste druiven te verkrijgen.

In het glas heeft EQ Pinot Noir een prachtige heldere robijnrode kleur. Het aroma is verleidelijk en complex, met heerlijke tonen van rijpe rode bessen, kersen en aardbeien, vergezeld van subtiele kruidige en aardse nuances.

Op het gehemelte biedt de wijn een elegante en verfijnde smaak, waarbij het fruitige karakter harmonieus wordt gecombineerd met zijdezachte tannines en een levendige zuurgraad. EQ Pinot Noir heeft een medium body, wat het een soepele en aangename wijnervaring geeft. De afdronk is lang en uitnodigend.

Wijn - Spijs

Deze rode wijn is een uitstekende begeleider van gerechten zoals gegrilde zalm, eend, gevogelte, pastagerechten en zachte kazen. Het is ook een prachtige wijn om te genieten bij speciale gelegenheden of om gewoon van te genieten in goed gezelschap.

EQ Pinot Noir

EQ Pinot Noir is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Matetic uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Pinot Noir druiven.

Viña Matetic

Viña Matetic is een toonaangevend Chileens wijnbedrijf dat zich bevindt in de bekende wijnstreek San Antonio Valley, gelegen in de regio Valparaíso van Chili. Het wijnhuis werd opgericht door de Matetic-familie, die zich toelegt op het produceren van hoogwaardige wijnen met respect voor de natuur en duurzame wijnbouwpraktijken.

Een van de opvallende kenmerken van Viña Matetic is hun toewijding aan biodynamische wijnbouw. Ze geloven sterk in het cultiveren van een gezonde relatie tussen de wijngaard, de omringende natuur en het kosmische ritme. Biodynamische principes bevorderen een evenwichtige en harmonieuze omgeving voor de wijnstokken, wat resulteert in gezondere druiven en wijnen met een unieke identiteit.

Viña Matetic heeft diverse wijngaarden verspreid over het glooiende landschap van San Antonio Valley, waar ze verschillende druivensoorten verbouwen, waaronder Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Syrah en Cabernet Sauvignon. Elke wijngaard heeft zijn eigen specifieke microklimaat en bodemsamenstelling, wat de diversiteit en complexiteit van hun wijnen ten goede komt.

Viña Matetic is een pionier op het gebied van duurzame wijnbouw in Chili en heeft internationale erkenning gekregen voor hun inzet voor kwaliteit en respect voor het milieu. Hun wijnen zijn geliefd bij zowel wijnliefhebbers als kenners en weerspiegelen de unieke terroir van San Antonio Valley, dat een belangrijke rol speelt bij het creëren van hun karaktervolle en expressieve wijnen.

Meer informatie
Product EQ Pinot Noir Matetic
Land Chili
Producent Matetic Vineyards
Type wijn Rood, Biologisch
Regio Central Valley
Druivensoort Pinot Noir
Prijs per fles € 33,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1