EQ Pinot Noir Matetic

EQ Pinot Noir Matetic

EQ Syrah Matetic

€ 33,30
SKU
RES-363
EQ Syrah Matetic is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 1

EQ Syrah 

EQ Syrah is een uitstekende rode wijn van het Chileense wijnhuis Viña Matetic. Deze wijn is gemaakt van 100% Syrah-druiven, afkomstig van zorgvuldig geselecteerde wijngaarden in San Antonio Valley, Chili.

Viña Matetic staat bekend om zijn toewijding aan biodynamische wijnbouw en duurzame praktijken, wat ook een invloed heeft op de productie van EQ Syrah. De wijngaarden worden met zorg beheerd om de best mogelijke druiven te verkrijgen, terwijl de balans tussen de wijngaard en het terroir wordt gerespecteerd.

In het glas heeft EQ Syrah een diepe paarsrode kleur. Het aroma is intens en complex, met verleidelijke tonen van rijpe zwarte bessen, bramen, pruimen en zwarte kersen, vergezeld van subtiele kruidige en aardse nuances.

Op het gehemelte biedt de wijn een volle en rijke smaak, waarbij het fruitige karakter prachtig wordt aangevuld met stevige tannines en een verkwikkende zuurgraad. EQ Syrah heeft een krachtige body, wat het een intense en robuuste wijnervaring geeft. De afdronk is lang en indrukwekkend.

Wijn - Spijs

Deze rode wijn is een uitstekende begeleider van gegrild rood vlees, wildgerechten, stoofschotels en rijke kazen. Het is ook een prachtige wijn om te genieten bij speciale gelegenheden of om simpelweg van te genieten met vrienden en familie.

EQ Syrah Matetic

EQ Syrah Matetic is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Matetic uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Syrah druiven.

Viña Matetic

Viña Matetic is een toonaangevend Chileens wijnbedrijf dat zich bevindt in de bekende wijnstreek San Antonio Valley, gelegen in de regio Valparaíso van Chili. Het wijnhuis werd opgericht door de Matetic-familie, die zich toelegt op het produceren van hoogwaardige wijnen met respect voor de natuur en duurzame wijnbouwpraktijken.

Een van de opvallende kenmerken van Viña Matetic is hun toewijding aan biodynamische wijnbouw. Ze geloven sterk in het cultiveren van een gezonde relatie tussen de wijngaard, de omringende natuur en het kosmische ritme. Biodynamische principes bevorderen een evenwichtige en harmonieuze omgeving voor de wijnstokken, wat resulteert in gezondere druiven en wijnen met een unieke identiteit.

Viña Matetic heeft diverse wijngaarden verspreid over het glooiende landschap van San Antonio Valley, waar ze verschillende druivensoorten verbouwen, waaronder Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Syrah en Cabernet Sauvignon. Elke wijngaard heeft zijn eigen specifieke microklimaat en bodemsamenstelling, wat de diversiteit en complexiteit van hun wijnen ten goede komt.

Viña Matetic is een pionier op het gebied van duurzame wijnbouw in Chili en heeft internationale erkenning gekregen voor hun inzet voor kwaliteit en respect voor het milieu. Hun wijnen zijn geliefd bij zowel wijnliefhebbers als kenners en weerspiegelen de unieke terroir van San Antonio Valley, dat een belangrijke rol speelt bij het creëren van hun karaktervolle en expressieve wijnen.

Meer informatie
Product EQ Syrah Matetic
Land Chili
Producent Matetic Vineyards
Type wijn Rood, Biologisch
Regio Central Valley
Druivensoort Syrah
Prijs per fles € 33,30
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1