Rust en Vrede Cabernet Sauvignon

Rust en Vrede Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

Fleur du Cap Essence du Cap Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

€ 87,00
SKU
WAL-42980

Fleur du Cap Essence du Cap Cabernet Sauvignon

Fleur du Cap Essence du Cap Cabernet Sauvignon is een heerlijke Zuid-Afrikaanse rode wijn uit Stellenbosch Zuid-Afrika. Deze wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon druiven door wijnhuis Bergkelder.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Fleur du Cap

Fleur du Cap wijnen werden voor het eerst gelanceerd in 1968, kort na de opening van Die Bergkelder, de beroemde bergkelder die diep in de Papegaaiberg in Stellenbosch ligt. Het was de eerste ondergrondse flessenrijping in zijn soort op het zuidelijk halfrond en is gebouwd door Dr. Anton Rupert. Bergkelder onderscheid zich als een belangrijke innovator in de wijnindustrie. In de jaren zeventig speelde het team een cruciale rol bij het vaststellen van klassieke nobele druivensoorten in de wijngaarden van de Kaap en introduceerde het de rijping van kwaliteitswijn in kleine eiken Franse vaten De introductie in 1998 van de Fleur du Cap Unfiltered wijnen is een bewijs van deze baanbrekende geschiedenis. Het zijn complexe wijnen voor verwende liefhebbers, veelvuldig bekroond in binnen- en buitenland.

Fleur du Cap Essence du Cap Cabernet Sauvignon 

Fleur du Cap Essence du Cap Cabernet Sauvignon is een robijnrode wijn met een uitbundige geur en smaak waarin cassis, rijpe pruimen en specerijen voorkomen. Het is een krachtige, fruitige wijn met een licht gerookt aroma en een stevige structuur. Deze hout gelagerde wijn, 18 maanden op gedeeltelijk nieuw en deels ouder Frans en Amerikaans eikenhouten vaten, is gemaakt om bij te eten. Fleur du Cap is een merkwijn van Bergkelder. In de Fleur du Cap-wijnen probeert wijnmaker Andrea Freeborough de kenmerken van zowel de druif als van de herkomst naar voren te laten komen. De Cabernet Sauvignon uit de omgeving van Stellenbosch.

Wijn - Spijs

De fruitige, kruidige, krachtige Fleur du Cap Cabernet Sauvignon past bij gebakken en geroosterde steaks, eendenborst, lamskoteletten, duif en wild. Ook een aanrader bij stoofschotels met vlees en knapperige groenten.

Meer informatie
Product Fleur du Cap Essence du Cap Cabernet Sauvignon
Land Zuid-Afrika
Producent Fleur du Cap
Type Rode wijn
Regio Stellenbosch
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 14,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl