Hamilton Russell Chardonnay

Hamilton Russell Vineyards Chardonnay (doos van 6 flessen)

Fleur du Cap Series Privée Chardonnay (doos van 6 flessen)

€ 95,70
SKU
WAL-43722

Fleur du Cap Series Privée Chardonnay

Is een heerlijke Zuid-Afrikaanse witte wijn uit Stellenbosch Zuid-Afrika. Deze ongefilterde wijn is gemaakt van Chardonnay druiven door wijnhuis Bergkelder.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 8° C en 11° C.

Fleur du Cap

Fleur du Cap wijnen werden voor het eerst gelanceerd in 1968, kort na de opening van Die Bergkelder, de beroemde bergkelder die diep in de Papegaaiberg in Stellenbosch ligt. Het was de eerste ondergrondse flessenrijping in zijn soort op het zuidelijk halfrond en is gebouwd door Dr. Anton Rupert. Bergkelder onderscheid zich als een belangrijke innovator in de wijnindustrie. In de jaren zeventig speelde het team een cruciale rol bij het vaststellen van klassieke nobele druivensoorten in de wijngaarden van de Kaap en introduceerde het de rijping van kwaliteitswijn in kleine eiken Franse vaten De introductie in 1998 van de Fleur du Cap Unfiltered wijnen is een bewijs van deze baanbrekende geschiedenis. Het zijn complexe wijnen voor verwende liefhebbers, veelvuldig bekroond in binnen- en buitenland.

Fleur du Cap Series Privée Chardonnay 

Is een goudgele, volle, ronde, romige wijn met rijke aroma's van rijpe perzik, abrikoos, mango en ananas en vanille is vergist op vaten van nieuw Frans (80%) en nieuw Amerikaans (20%) eikenhout. Doordat er geen malolactische omzetting heeft plaatsgevonden, houdt de wijn een frisse afdronk. Doordat de wijn niet is gefilterd kan hij wat depot bevatten. Deze rijke, aromatische unfiltered chardonnay wijn past bij allerlei vis-, gevogelte- en wit-vleesgerechten met een licht gekruide saus. De druiven voor de Fleur du Cap Chardonnay Unfiltered komen van twee wijngaarden in de buurt van Stellenbosch. De wijngaarden liggen op het zuiden en oosten. Die ligging beschermt het fruit tegen de hete, late middagzon. De verkoelende wind vanaf de Atlantische Oceaan zorgt voor een gelijkmatige, langzame rijping. Er wordt met de hand geoogst.

Wijn - Spijs

Deze krachtige wijn kan als glas op zich en aan tafel worden gedronken. Hij past bij vis en gevogelte in saus, groentetaarten, allerlei pasta's en milde curry's.

Meer informatie
Product Fleur du Cap Series Privée Chardonnay
Land Zuid-Afrika
Producent Fleur du Cap
Type Witte wijn
Regio Stellenbosch
Druivensoort Chardonnay
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 15,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl