Fleur du Cap Series Privée Merlot

Fleur du Cap Series Privée Merlot Unfiltered (doos van 6 flessen)

Fleur du Cap Essence du Cap Merlot (doos van 6 flessen)

€ 87,00
SKU
WAL-43718

Fleur du Cap Essence du Cap Merlot

Fleur du Cap Essence du Cap Merlot is een heerlijke Zuid-Afrikaanse rode wijn uit Stellenbosch Zuid-Afrika. Deze wijn is gemaakt van Merlot druiven door wijnhuis Bergkelder.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Fleur du Cap

Fleur du Cap wijnen werden voor het eerst gelanceerd in 1968, kort na de opening van Die Bergkelder, de beroemde bergkelder die diep in de Papegaaiberg in Stellenbosch ligt. Het was de eerste ondergrondse flessenrijping in zijn soort op het zuidelijk halfrond en is gebouwd door Dr. Anton Rupert. Bergkelder onderscheid zich als een belangrijke innovator in de wijnindustrie. In de jaren zeventig speelde het team een cruciale rol bij het vaststellen van klassieke nobele druivensoorten in de wijngaarden van de Kaap en introduceerde het de rijping van kwaliteitswijn in kleine eiken Franse vaten De introductie in 1998 van de Fleur du Cap Unfiltered wijnen is een bewijs van deze baanbrekende geschiedenis. Het zijn complexe wijnen voor verwende liefhebbers, veelvuldig bekroond in binnen- en buitenland.

Fleur du Cap Essence du Cap Merlot 

Fleur du Cap Essence du Cap Merlot, een Zuid-Afrikaanse rode wijn, heeft 14 maanden op nieuw en oud Frans (97%) en Amerikaans eikenhout gelegen. De zorgvuldige dosering van nieuw en ouder hout zorgt ervoor dat de wijn in balans blijft. De wijn heeft fruitige aroma's van kersen en bessen. De houtlagering voegt zwoele tonen van specerijen toe. In de mond voelt de wijn zacht en rond aan. Rijpe tannines geven hem een aangename 'bite'. De Fleur du Cap Merlot bestaat uit 100% merlot uit speciaal geselecteerde wijngaarden in Stellenbosch en Somerset-West. Het klimaat is daar mild. De wijngaarden liggen op het zuiden en oosten. Die ligging beschermt het fruit tegen de het late-middagzon. De verkoelende wind vanaf de Atlantische Oceaan zorgt voor verkoeling en een langzame, gelijkmatige rijping. De Stellenbosch-wijngaarden zijn ca. 15 jaar oud en liggen 210 tot 250 meter boven de zeespiegel. De Somerset-wijngaarden zijn ca. 8 jaar oud en liggen op 150 meter hoogte. De druiven worden medio-februari met de hand geoogst.

Wijn - Spijs

Deze zachte, volle, fruitige Merlot met 'bite' past bij uiteenlopende gerechten. Paté met kruidige compote, lasagne met broccoli, noten en gorgonzola saus, met oosterse specerijen gekruide eendenborst, entrecote met kruidenboter, couscous, rijpe kaas.

Meer informatie
Product Fleur du Cap Essence du Cap Merlot
Land Zuid-Afrika
Producent Fleur du Cap
Type Rode wijn
Regio Stellenbosch
Druivensoort Merlot
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 14,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl