Fleur du Cap Essence du Cap Merlot

Fleur du Cap Essence du Cap Merlot (doos van 12 flessen)

Diemersfontein Merlot

Diemersfontein Merlot (doos van 6 flessen)

Fleur du Cap Series Privée Merlot (doos van 6 flessen)

€ 110,70
SKU
WAL-43727

Fleur du Cap Series Privée Merlot

Is een heerlijke Zuid-Afrikaanse rode wijn uit Stellenbosch Zuid-Afrika. Deze ongefilterde wijn is gemaakt van Merlot druiven door wijnhuis Bergkelder.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Fleur du Cap

Fleur du Cap wijnen werden voor het eerst gelanceerd in 1968, kort na de opening van Die Bergkelder, de beroemde bergkelder die diep in de Papegaaiberg in Stellenbosch ligt. Het was de eerste ondergrondse flessenrijping in zijn soort op het zuidelijk halfrond en is gebouwd door Dr. Anton Rupert. Bergkelder onderscheid zich als een belangrijke innovator in de wijnindustrie. In de jaren zeventig speelde het team een cruciale rol bij het vaststellen van klassieke nobele druivensoorten in de wijngaarden van de Kaap en introduceerde het de rijping van kwaliteitswijn in kleine eiken Franse vaten De introductie in 1998 van de Fleur du Cap Unfiltered wijnen is een bewijs van deze baanbrekende geschiedenis. Het zijn complexe wijnen voor verwende liefhebbers, veelvuldig bekroond in binnen- en buitenland.

Fleur du Cap Series Privée Merlot

Fleur du Cap Series Privée Merlot is een volle, krachtige, fruitige wijn met rijpe, zachte tannines. In de geur en smaak vallen kersen(jam), groene kruiden en vanille op. De vanilletonen komen van de 18 maanden lagering op vaten van nieuw Frans eikenhout. Een eet wijn die mediterraan en oosters gekruide gerechten aankan. A new generation wine noemen de wijnmakers van Bergkelder hun merkwijn Fleur du Cap Merlot Unfiltered. Door niet te filteren zijn de kenmerken van zowel de druif als van het terroir beter behouden in de wijn.

Wijn - Spijs

Deze vol fruitige, ferme Merlot past bij mediterrane oven- en stoofschotels zoals ossobuco, couscous, pittige cassoulet, moussaka, vegetarische lasagne en lamsrollade met ratatouille. Ook bij lams kebab, gebakken worst en bij mild gekruide oosterse gerechten als lams curry en rendang doet hij het goed.

Meer informatie
Product Fleur du Cap Series Privée Merlot
Land Zuid-Afrika
Producent Fleur du Cap
Type Rode wijn
Regio Stellenbosch
Druivensoort Merlot
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 18,45
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl