Diemersfontein Pinotage

Diemersfontein Pinotage (doos van 6 flessen)

Southern Right Pinotage

Southern Right Pinotage (doos van 6 flessen)

Fleur du Cap Essence du Cap Pinotage (doos van 12 flessen)

€ 135,00
SKU
WAL-42985

Fleur du Cap Essence du Cap Pinotage

Is een heerlijke Zuid-Afrikaanse rode wijn uit Stellenbosch Zuid-Afrika. Deze wijn is gemaakt van Pinotage druiven door wijnhuis Bergkelder.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Fleur du Cap

Fleur du Cap wijnen werden voor het eerst gelanceerd in 1968, kort na de opening van Die Bergkelder, de beroemde bergkelder die diep in de Papegaaiberg in Stellenbosch ligt. Het was de eerste ondergrondse flessenrijping in zijn soort op het zuidelijk halfrond en is gebouwd door Dr. Anton Rupert. Bergkelder onderscheid zich als een belangrijke innovator in de wijnindustrie. In de jaren zeventig speelde het team een cruciale rol bij het vaststellen van klassieke nobele druivensoorten in de wijngaarden van de Kaap en introduceerde het de rijping van kwaliteitswijn in kleine eiken Franse vaten De introductie in 1998 van de Fleur du Cap Unfiltered wijnen is een bewijs van deze baanbrekende geschiedenis. Het zijn complexe wijnen voor verwende liefhebbers, veelvuldig bekroond in binnen- en buitenland.

Fleur du Cap Essence du Cap Pinotage

Fleur du Cap Essence du Cap Pinotage is een donkere, robijnrode Pinotage wijn met een mooie, violet kleurige fonkeling. In de smaak komen allerlei fruitaroma's voor, van frisse rode bessen tot gestoofde pruimen. Die variatie levert een spannend zuur-zoet smaakspel op. Deze robuuste eet wijn heeft 15 maanden op twee jaar oude vaten van Frans eikenhout gelegen. Fleur du Cap is een merkwijn van wijnhuis Bergkelder waarin de kenmerken van zowel de druif als zijn Kaapse herkomst naar voren komen. De Fleur du Cap Pinotage wordt gemaakt van 100% Pinotage druiven uit Stellenbosch. De wijnstokken zijn tussen 1989 en 1997 geplant. Ze staan op 200 tot 320 meter hoogte. Er wordt met de hand aan het eind van februari geoogst.

Wijn - Spijs

De ferme, fruitrijke wijn past perfect bij allerlei soorten gegrilleerd en geroosterd vlees. Van kruidige lamskoteletten tot karbonades, van wildzwijn steak tot struisvogelbiefstuk, van entrecote tot kalkoenpoten. Deze wijn van Zuid-Afrika's eigen, inheemse Pinotage is ook de klassieke begeleider van bobotie, de Kaapse vlees-groentestoofschotel.

Meer informatie
Product Fleur du Cap Essence du Cap Pinotage
Land Zuid-Afrika
Producent Fleur du Cap
Type Rode wijn
Regio Stellenbosch
Druivensoort Pinotage
Aantal flessen 12
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 11,25
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl