Rust en Vrede Syrah

Rust en Vrede Syrah (doos van 6 flessen)

Fleur du Cap Essence du Cap Shiraz (doos van 12 flessen)

€ 141,00
SKU
WAL-42986

Fleur du Cap Essence du Cap Shiraz

Is een heerlijke Zuid-Afrikaanse rode wijn uit Stellenbosch Zuid-Afrika. Deze wijn is gemaakt van Shiraz druiven door wijnhuis Bergkelder.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Fleur du Cap

Fleur du Cap wijnen werden voor het eerst gelanceerd in 1968, kort na de opening van Die Bergkelder, de beroemde bergkelder die diep in de Papegaaiberg in Stellenbosch ligt. Het was de eerste ondergrondse flessenrijping in zijn soort op het zuidelijk halfrond en is gebouwd door Dr. Anton Rupert. Bergkelder onderscheid zich als een belangrijke innovator in de wijnindustrie. In de jaren zeventig speelde het team een cruciale rol bij het vaststellen van klassieke nobele druivensoorten in de wijngaarden van de Kaap en introduceerde het de rijping van kwaliteitswijn in kleine eiken Franse vaten De introductie in 1998 van de Fleur du Cap Unfiltered wijnen is een bewijs van deze baanbrekende geschiedenis. Het zijn complexe wijnen voor verwende liefhebbers, veelvuldig bekroond in binnen- en buitenland.

Fleur du Cap Essence du Cap Shiraz 

Fleur du Cap Essence du Cap Shiraz is een wijn van wijnhuis Bergkelder. In deze serie varietals, wijnen gemaakt van één druivensoort, worden de kenmerken van zowel de druif als van zijn Kaapse herkomst zo goed mogelijk gecombineerd. Deze geurige Shiraz heeft een aantrekkelijke, paarsrode tint en een verleidelijke geur van rijpe bosvruchten en specerijen. Hij komt vol, rond en zacht over. De afdronk is kruidig, opwekkend en stevig. Deze soepele wijn met body heeft anderhalf jaar op nieuwe en twee jaar oude vaten van Frans en Amerikaans eikenhout gerijpt. De Fleur du Cap Shiraz wordt van 100% Shiraz druiven uit Stellenbosch gemaakt. Het meeste fruit komt van wijngaarden op de Bottelary Hills en de Helderberg. Een klein deel komt uit Malmesbury. De zes tot acht jaar oude stokken staan op 110 tot 160 meter hoogte. De bodem bestaat uit onder andere graniet, zand en grind: een ideaal terroir voor de ontwikkeling van Shiraz druiven. Er wordt met de hand vanaf eind februari tot half maart geoogst. De warme en droge omgeving houdt de opbrengst van nature aan de lage kant, namelijk ca. 35 hl/hectare.

Wijn - Spijs

Deze donkere, soepele, zwoele Shiraz doet het goed bij gegrilleerde steaks met tomaat salsa, pittige stoofschotels met vlees en groenten, lamsbout, ree, hert, pasta's met kruidige gehakt-tomatensaus, kip tandoori, kalkoen curry, kruidige gerechten als broodje shoarma en Mexicaanse taco's.

Meer informatie
Product Fleur du Cap Essence du Cap Shiraz
Land Zuid-Afrika
Producent Fleur du Cap
Type Rode wijn
Regio Stellenbosch
Druivensoort Syrah
Aantal flessen 12
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 11,75
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl