Follador Prosecco Brut Spumante

Follador Prosecco Brut Spumante (doos van 6 flessen)

Follador Vita Rosa Frizzante

Follador Vita Rosa Frizzante (doos van 6 flessen)

Follador Prosecco Frizzante (doos van 6 flessen)

€ 83,70
SKU
ORB-1008002

Follador Prosecco Frizzante

Is een heerlijke Italiaanse prosecco wijn uit de regio Veneto. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Follador van Prosecco druiven.

Follador

De leden van familie Follador zijn gepassioneerd door hun wijnproducerende erfgoed. Vader Gianfranco Follador staat weliswaar nog steeds aan het roer maar de nieuwe generatie neemt steeds meer taken van hem over. Michele voert de algehele leiding en zijn drie zusters Francesca (oenoloog), Emanuela en Cristina nemen respectievelijk de vinificatie, administratie en export voor hun rekening. Alles is in eigen hand. Ook de druiven komen van eigen wijngaarden al wordt er ook bijgekocht van collega wijnboeren waarmee men al lange tijd goede relaties onderhoudt.

Alles ademt kwaliteit bij Follador. De most vergist op de modernste roestvrij stalen tanks met optimale extractie van geur- en smaakstoffen van de druiven. De tweede fermentatie, waarbij de mousse ontstaat, vindt plaats middels de Méthode Charmat (ook wel Cuve Close genoemd). Na dit proces laat men de wijn, langer dan gebruikelijk, op z’n lie liggen waardoor bouquet en smaak zich verder kunnen verdiepen. Dat ruik je en dat proef je. Follador staat voor kwaliteit en authenticiteit.

Follador Prosecco Frizzante

Is een milddroge, zacht mousserende wijn met ingetogen aroma's van appel, peer en citroen. Een lichte, verfrissende dorstlesser en feestwijn. Ook aan te raden als aperitief.

Wijn - Spijs

Heerlijk bij ondermeer borrelhapjes variërend van gezouten amandelen, olijven tot een toastje gerookte zalm, bij sandwiches en focaccia met spinazie of tonijn, hartige taart en ook bij een niet-zoete fruitsalade.

Meer informatie
Product Follador Prosecco Frizzante
Land Italië
Producent Follador dal 1769
Type Sparkling
Regio Veneto
Druivensoort Prosecco
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 13,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl