San Felice Chianti Classico

San Felice Chianti Classico (doos van 6 flessen)

Frescobaldi Castello di Nipozzano Montesodi Chianti (doos van 6 flessen)

€ 299,70
SKU
WAL-118332

Frescobaldi Castello di Nipozzano Montesodi Chianti

Frescobaldi Castello di Nipozzano Montesodi Chianti is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Marchesi Frescobaldi van Sangiovese druiven.

Marchesi di Frescobaldi

Eén van de grote wijnpioniers uit Toscane is het huis Frescobaldi. Met dertig generaties, meer dan 700 jaar ervaring, passie en een permanent programma van onderzoek en innovatie staat de naam Frescobaldi garant voor premium wijnen van wereldklasse. In de betoverend mooie regio beschikt het huis over meer dan 1.000 hectare wijngaarden. De wijndomeinen liggen allemaal in de meest prestigieuze gebieden van Toscane.

Frescobaldi Castello di Nipozzano Montesodi Chianti 

Frescobaldi Castello di Nipozzano Montesodi Chianti is een van de Toscaanse top wijnen, waarmee Castello di Nipozzano haar reputatie heeft gevestigd. Het Castello werd gebouwd rond het jaar 1000 als verdedigingsfort. Nipozzano fungeert daarnaast als ontvangstcentrum voor het concern 'De Frescobaldi. De potentie van het terroir ter plaatse wordt het goed geïllustreerd door wijnen als Nipozzano Chianti Rufina Riserva DOCG, Mormoreto en Montesodi.

De Montesodi heeft een mooi intense robijnrode kleur, diep en helder. De wijn is aromatisch met veel fruit, zoals zwarte bessen en hints van vanille. In de geur kan men chocolade, kruiden en nootmuskaat waar nemen. Rijke en zachte tannines, krachtig en zeer mooi in balans.

Wijn - Spijs

Een superb match bij klassieke vleesgerechten, stoofschotels en harde pittige kazen.

Meer informatie
Product Frescobaldi Castello di Nipozzano Montesodi Chianti
Land Italië
Producent Frescobaldi
Type Rode wijn
Regio Toscane
Druivensoort Sangiovese
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 49,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl