Frescobaldi Castello di Nipozzano Montesodi Chianti

Frescobaldi Castello di Nipozzano Montesodi Chianti (doos van 6 flessen)

Frescobaldi Castel Giocondo Brunello di Montalcino

Frescobaldi CastelGiocondo Brunello di Montalcino (doos van 6 flessen)

Frescobaldi Castello di Nipozzano Mormoreto (doos van 6 flessen)

€ 359,70
SKU
WAL-106631

Frescobaldi Castello di Nipozzano Mormoreto

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Marchesi Frescobaldi van Sangiovese druiven.

Marchesi di Frescobaldi

Eén van de grote wijnpioniers uit Toscane is het huis Frescobaldi. Met dertig generaties, meer dan 700 jaar ervaring, passie en een permanent programma van onderzoek en innovatie staat de naam Frescobaldi garant voor premium wijnen van wereldklasse. In de betoverend mooie regio beschikt het huis over meer dan 1.000 hectare wijngaarden. De wijndomeinen liggen allemaal in de meest prestigieuze gebieden van Toscane.

Frescobaldi Castello di Nipozzano Mormoreto

Is een van de Toscaanse top wijnen, waarmee Castello di Nipozzano haar reputatie heeft gevestigd. Het Castello werd gebouwd rond het jaar 1000 als verdedigingsfort, maar herbergt nu de wijnkelder, waarin de rode wijnen worden vervaardigd en opgevoed. Het Castello ligt in het hart van het Chianti Rúfina gebied, totaal 626 ha groot. Aangeplant zijn Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Syrah. De potentie van het terroir ter plaatse wordt het goed geïllustreerd door wijnen als Nipozzano Chianti Rufina Riserva DOCG, Montesodi en Mormoreto. Deze laatste is gemaakt met 60% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 15% Cabernet Franc; de druiven worden met de hand geplukt, ondergaan een fermentatie gedurende 15 dagen in RVS cuvées. De wijn rijpt 24 maanden op Frans eiken, gevolgd door 6 maanden flesrijping.

De Mormoreto heeft een fonkelende, diep rode kleur met paarse weerschijn. In de geur een explosie van bessen, kruidige hints van kaneel en peper, gevolgd door aroma's van de rijping op eikenhouten vaten, zoals leer en tabak. De wijn heeft mooi verweven tannines en een krachtige structuur. Imponerende wijn met veel smaak, body en karakter.

Wijn - Spijs

Een superb match voor klassieke vleesgerechten, stoofschotels en pittige kazen.

Meer informatie
Product Frescobaldi Castello di Nipozzano Mormoreto
Land Italië
Producent Marchesi de Frescobaldi
Type Rode wijn
Regio Toscane
Druivensoort Sangiovese
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 59,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl