Grahams 30 Years Old Tawny Port

Grahams 30 Years Old Tawny Port

Grahams 20 years old Tawny Port

€ 44,95
SKU
VER-0531726-1

Een uitstekend alternatief voor Vintage Port voor minder formele gelegenheden. Oude Tawnies worden, na botteling niet beter. Anders dan een Vintage is deze Port niet geschikt om lang te bewaren.

Wij adviseren binnen een jaar na aankoop te consumeren. Na opening is de Port nog 3 à 4 weken houdbaar. Serveer licht gekoeld.

Grahams 20 Year Old Tawny Port (verpakt in gift tube)

Is een voortreffelijke 20 jaar port met als voornaamste eigenschappen de geweldige complexiteit en harmonie. Diepe amber en goud-bruine kleur, wat wijst op een aanzienlijke leeftijd. De neus is zeer complex en zacht. Een mooi boeket van noten (amandelen), honing, marmelade, karamel, toffee, butterscotch en vijgen is karakteristiek. De smaak is rijk, zacht en subtiel met een perfecte balans. De afdronk is lang en elegant.

W&J Graham's is een beroemde Port producent. Al vele generaties wordt het gerund door de Symington familie. Graham’s bezit eigen wijngaarden maar koopt ook kwalitatief hoogstaand fruit van lokale boeren. Sommige leveren al drie generaties fruit aan de Symington familie.

De gebruikte druivensoorten zijn Touriga, Francesa, Touriga Nacional, Tinta Barroca en Tinta Roriz en Tinto Cão.

Deze port wordt na traditionele vinificatie gerijpt in grote houten vaten van 534 liter waardoor de Port zijn karakteristieke Tawny karakter krijgt.

Wijn - Spijs

Deze Port combineert uitstekend bij noten, gedroogde vruchten en fruitcake, maar is ook heerlijk bij vanille ijs of crème brûlée. Serveer iets gekoeld, dan komt de Port volledig tot zijn recht. Kaas tip: Bij voorkeur een milde kaas zoals de Pont l'Eveque uit Normandië of een oude Hollandse geitenkaas.

Meer informatie
Product Grahams 20 years old Tawny Port
Land Portugal
Producent Grahams Port
Type Port
Regio Porto
Druivensoort Blend rood
Aantal flessen 1
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 44,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl