Grahams 30 Years Old Tawny Port

Graham's Port 30 Years Old Tawny Port

Grahams Selection Gift pack

Graham's Selection Gift pack

Graham's Port 40 Years Old Tawny Port

€ 155,00
SKU
VER-0531742-1

Graham's Port 40 Year Old Tawny Port

Een uitstekend alternatief voor Vintage Port voor minder formele gelegenheden. Oude Tawnies worden, na botteling niet beter. Anders dan een Vintage is deze Port niet geschikt om lang te bewaren.

Wij adviseren binnen een jaar na aankoop te consumeren. Na opening is de Port nog 3 à 4 weken houdbaar. Serveer licht gekoeld.

W & J Graham's

Is het verhaal van twee families gedurende drie eeuwen. Al bijna tweehonderd jaar is W & J Graham's een onafhankelijk familiebedrijf dat bekend staat om de productie van de beste Portwijnen.

Graham's is altijd een pionier geweest. Graham's was een van de eerste havenbedrijven die in 1890 in zijn eigen wijngaarden in de Douro-vallei in Portugal investeerde en is nu toonaangevend op het gebied van innovatie in wijnbereidingstechnieken. Vandaag delen vijf Symington-neven en nichten de verantwoordelijkheid voor elk aspect van het bedrijf en maken ze persoonlijk de wijnen van Graham. Ook zij zijn al vele generaties betrokken bij Port en de Douro, met voorouders uit het midden van de 17e eeuw.

Graham's Port 40 Year Old Tawny Port (verpakt in tube)

Deze 40 jaar oude port is een prachtig cadeau. Het is een mooie amberkleurige port wijn. Een zeer complexe neus met geuren van noten, rozijnen, karamel en chocolade. Hij heeft een zachte en ronde smaak. De balans is verbluffend. De afdronk is lang en zacht en er komen veel verschillende geuren vrij. Een ultieme verwenning!

W&J Graham's is een beroemde Port producent. Al vele generaties wordt het bedrijf gerund door de Symington familie. Graham’s wijnen komen voornamelijk uit hun eigen Quinta dos Malvedos bij Tua en Quinta das Lages in de Rio Torto. Twee andere, privé bezittingen van de Symington familie, Quinta da Vila Velha en Quinta de Vale de Malhadas, voorzien Graham’s met de beste kwaliteitsdruiven. Alle vier de Quintas horen bij de beste van de Douro vallei.

De gebruikte druivensoorten zijn Touriga, Francesa, Touriga Nacional, Tinta Barroca en Tinta Roriz. Vinificatie: De Port wordt na traditionele vinificatie gerijpt in grote houten vaten van 534 liter waardoor de Port zijn karakteristieke Tawny karakter krijgt.

Wijn - Spijs

Deze port kan gelijk gedronken worden. Eenmaal geopend kan hij wel twee maanden open staan. Combineer deze wijn met oude Hollandse kazen of met een mooie sigaar.

Meer informatie
Product Graham's 40 Years Old Tawny Port
Land Portugal
Producent Grahams Port
Type Port
Regio Porto
Druivensoort Blend rood
Aantal flessen 1
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 155,00
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl