Hamilton Russell Pinot Noir is een lichte en fruitige soepele Pinot Noir. Deze Pinot Noir is licht fruitig, zacht en zoet en toont hints van een aanlokkelijk hartig "oer" -karakter, samen met donkere en pittige fruit tonen.
Men laat de wijn 10 maanden op eikenhouten vaten rijpen, daarna ondergaat hij een malolactische fermentatie.
De druiven waar deze wijn van gemaakt is groeien in Walker Bay, waar een koel zeeklimaat heerst en de grond steenachtig en rijk aan klei is.
Deze elegante wijn smaakt heerlijk bij delicate gerechten met gevogelte (duif, patrijs) en wit vlees.
Hamilton Russell Vineyards Pinot Noir is een heerlijke Zuid-Afrikaanse rode wijn uit de Walker Bay regio Zuid-Afrika. Deze wijn is gemaakt van Pinot Noir druiven door wijnhuis Hamilton Russell Vineyards.
Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.
Hamilton Russell Vineyards is een van de meest zuidelijke en bij de zee gelegen wijnhuizen in Zuid-Afrika. Het wijnhuis is een pionier in de wijnbouw in het mooie, koele, maritieme Hemel-en-Aarde Valley gebied. Oprichter Tim Hamilton Russell kocht in 1975 170 hectare in de Hemel-en-Aarde vallei. Zijn Pinot Noir en Chardonnay genoten al snel een grote reputatie. Zoon Anthony, die het bedrijf in 1991 overnam, besloot zich daarop te concentreren. Zijn wijnen genieten grote waardering, met zelfs een maximale waardering van vijf sterren voor de Chardonnay in Platter's wijngids. Een unieke prestatie. Van recente datum is de Ashbourne; een super Pinotage die zeer beperkt leverbaar is.
Product | Hamilton Russell Vineyards Pinot Noir |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Producent | Hamilton Russell Vineyards |
Type wijn | Rood |
Regio | Walker Bay |
Druivensoort | Pinot Noir |
Prijs per fles | € 45,95 |
Jaargang | Mail: info@le-connaisseur.nl |
Minimum aantal flessen | 6 |