Heinrich Blaufränkisch

Heinrich Blaufränkisch

Diwald Zweigelt Selektion

Diwald Zweigelt Selektion

Heinrich Zweigelt

€ 18,95
SKU
RES-0919022
Heinrich Zweigelt is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 1

Heinrich Zweigelt

Heinrich Zweigelt" is een rode wijn geproduceerd door Weingut Heinrich, een vooraanstaande Oostenrijkse wijnmakerij gelegen in de wijnregio Burgenland. Zweigelt is een inheemse Oostenrijkse druivensoort en staat bekend om zijn fruitige aroma's en sappige smaakprofiel.

Zweigelt is ontstaan ​​uit een kruising van twee andere druivensoorten, namelijk Blaufränkisch en St. Laurent, en het is een van de meest aangeplante rode druivenrassen in Oostenrijk. De druif gedijt goed in het klimaat en de bodem van Burgenland, waardoor het mogelijk is om hoogwaardige wijnen te produceren met een typisch Oostenrijks karakter.

In het glas heeft Heinrich Zweigelt een diepe rode kleur met aroma's van rood fruit, zoals kersen en bessen, evenals subtiele kruidige en florale tonen. De wijn heeft een medium body hebben met zachte tannines en een verfrissende zuurgraad, waardoor het een toegankelijke en veelzijdige keuze is.

Wijn - Spijs

Heinrich Zweigelt kan uitstekend worden gecombineerd met verschillende gerechten, zoals gegrild vlees, pasta met tomatensaus, gevogelte en diverse kazen.

Heinrich Zweigelt

Heinrich Zweigelt is een heerlijke rode wijn uit de regio Burgenland Oostenrijk. Deze wijn is gemaakt van Zweigelt druiven door Weingut Heinrich.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 16° C en 18° C.

Weingut Heinrich

Weingut Heinrich is een Oostenrijkse wijnmakerij gelegen in de wijnregio Burgenland, in het oosten van Oostenrijk. De wijnmakerij wordt gerund door de familie Heinrich en is opgericht door Gernot Heinrich, een getalenteerde wijnmaker en pionier in de biodynamische wijnbouw.

Het wijnhuis staat bekend om zijn focus op biodynamische wijnbouwpraktijken, waarbij het respecteren van het milieu en het behoud van het natuurlijke evenwicht in de wijngaarden centraal staan. Biodynamische wijnbouw omvat het werken met de natuurlijke cycli van de maan en het zonnestelsel om de gezondheid van de wijnstokken en de kwaliteit van de druiven te bevorderen.

Weingut Heinrich cultiveert verschillende druivensoorten, waaronder Blaufränkisch, Zweigelt, St. Laurent, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Blaufränkisch is een van de belangrijkste druivenrassen van de regio Burgenland en produceert rode wijnen met een diepe kleur en kruidige, fruitige aroma's.

De wijnen van Weingut Heinrich worden gemaakt met grote aandacht voor detail en uitstekende vakmanschap, wat resulteert in wijnen van hoge kwaliteit die de unieke kenmerken van het terroir en de druivensoorten weerspiegelen. Ze zijn bekend om hun elegantie, complexiteit en evenwichtige smaakprofielen.

Meer informatie
Product Heinrich Zweigelt
Land Oostenrijk
Producent Weingut Heinrich
Type wijn Rood, Biologisch, Vegan
Regio Niederösterreich
Druivensoort Overige druiven rood
Prijs per fles € 18,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 6