Pascal Jolivet Sancerre Les Caillottes

Pascal Jolivet Sancerre Les Caillottes (doos van 6 flessen)

Joseph Mellot Sancerre La Chatellenie (doos van 6 flessen)

€ 113,70
SKU
WAL-0292131

Joseph Mellot Sancerre La Chatellenie

Joseph Mellot Sancerre La Chatellenie is een heerlijke witte Franse Loire wijn van het wijnhuis Joseph Mellot. Deze wijn is gemaakt van Sauvignon Blanc druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 9°C and 12°C.

Joseph Mellot

Het meest toonaangevende wijnhuis uit de Loire streek en staat bekend om de brede kennis van wijnen uit deze regio. Sinds de oprichting in 1513 is de familie Mellot betrokken bij het produceren van wijn. Deze wijnkennis is van generatie op generatie overgedragen en is door de jaren heen geperfectioneerd. In 1698 werd César Mellot zelfs gevraagd om Koning Louis XIV te adviseren in zijn wijnkeuze.

Joseph Mellot La Chatellenie

Joseph Mellot La Chatellenie, een Franse Loire wijn, is bleek, witgoud en fonkelend van kleur. De wijn bezit een breed geschakeerd zuiver parfum met iets van asperges, buxus en kalk, knisperend en sappig. Vol en zacht in de mond. Frisse en levendige smaak met finesse op afdronk.

Wijn - Spijs

Ideaal bij gerookte en gebakken of gegrilde vissoorten. Ook bij salades en geitenkaas.

La Chatellenie

De wijngaard La Chatellenie is gelegen tegen de zuidelijke hellingen van de heuvel van het plaatsje Sancerre, hierdoor wordt optimaal geprofiteerd van het gematigde klimaat van de nabije rivier de Loire. Deze perfecte ligging, in combinatie met de bodem bestaande uit vuursteen, klei- en kalkhoudende lagen, bepalen in hoge mate het karakter van deze karaktervolle Sancerre.

Meer informatie
Product Joseph Mellot Sancerre La Chatellenie
Land Frankrijk
Producent Joseph Mellot
Type Witte wijn
Regio Loire
Druivensoort Sauvignon Blanc
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 18,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl