Montes Purple Angel

Montes Purple Angel (doos van 6 flessen)

Montes Alpha Carmenere

Montes Alpha Carmenère (doos van 6 flessen)

Le Dix de Los Vascos (doos van 6 flessen)

€ 285,00
SKU
MON-25167

Le Dix de Los Vascos

Le Dix de Los Vascos is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Los Vascos uit Colchagua Valley Chili. Deze wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon ( meer dan  85%), Syrah en Carmenère druiven.

Viña Los Vascos 

Op de plaats waar nu Viña Los Vascos staat (Colchagua Vallei in Midden-Chili), werden 250 jaar geleden door de familie Echenique de eerste wijnstokken aangeplant. Omstreeks 1850 werden de eerste Franse druivenrassen geïntroduceerd. In 1981 kreeg de bodega definitief de naam Viña Los Vascos, een eerbetoon aan de oorspronkelijke Baskische eigenaren. Sinds 1988 maakt Los Vascos deel uit van de Domaines Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux. De wijngaarden liggen op ruim 120 meter hoogte en op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan. Wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en ‘s winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen.

Le Dix de Los Vascos

Le Dix de Los Vascos, een Chileense wijn uit Colchagua Valley, is een krachtige rode Chileense icoon wijn, roodbruin van kleur. Le Dix heeft een geur met nuances van zwart en gekonfijt fruit, subtiel spicy met een aangename houttoets. Prachtig gestructureerd met een perfecte balans tussen fruit en milde tannines, gevolgd door een lange afdronk.

Wijn - Spijs

Heerlijk bij fijne vleesgerechten met rijke sauzen (lam, rund), wild en diverse kazen.

Meer informatie
Product Le Dix de Los Vascos
Land Chili
Producent Vina Los Vascos
Type Rode wijn
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Cabernet Sauvignon, Carménère, Syrah
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 47,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl