Lomond Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Lomond Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Southern Right Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Southern Right Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Lomond Sugarbush Vineyard Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

€ 119,70
SKU
ORB-42988

Lomond Sugarbush Vineyard Sauvignon Blanc

Is een heerlijke Zuid-Afrikaanse witte wijn uit de Cape Agulhas regio Zuid-Afrika. Deze wijn is gemaakt van Sauvignon Blanc druiven door wijnhuis Lomond.

Aanbevolen wijn serveertemperatuur tussen 8° C en 11° C.

Lomond

Lomond is één van de interessantste Zuid-Afrikaanse nieuwkomers van de afgelopen jaren. Het bottelde zijn eerste wijn in 2005. Het bedrijf, met ongeveer 110 hectare wijngaarden, staat model voor de revolutionaire ontwikkelingen in Zuid-Afrika. Op acht kilometer van de Indische Oceaan, in Gansbaai bij Kaap Agulhas, heeft Lomond één van de koelste microklimaten van Zuid-Afrika. Hierdoor hebben de wijnen een uitzonderlijke frisheid en veel levendigheid. Icoon wijnen zijn de prachtige Sauvignons, intens, fris en uitgebalanceerd.

Lomond Sugarbush Vineyard Sauvignon Blanc 

Is Sauvignon Blanc op zijn best! Sappig en verfrissend met een zachte, opwekkende afdronk. In de neus rabarber, kruisbes en het tintel frisse van peterselie en limoengras. In de smaak worden de geurige aroma's aangevuld met ingetogen tonen van exotisch fruit en het spannende bittertje van zoete grapefruit. Vol op een verrukkelijke, verfijnde, evenwichtige wijze. De druiven voor de Lomond-wijnen groeien op een unieke plaats in Zuid-Afrika, namelijk in het Cape Floral Kingdom. Dit gebied staat bekend om zijn enorme biodiversiteit. Niet alleen de duizenden verschillende plantensoorten profiteren van de eeuwenoude bodems, maar ook de druiven. Cape Agulhas ligt in het uiterste zuiden van Zuid-Afrika, daar waar de Atlantische en Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Koele zeewind zorgt voor een lang rijpings seizoen waarin aroma's, zuur en suiker zich geleidelijk en evenwichtig kunnen ontwikkelen.

Wijn - Spijs

Heerlijk als aperitief, bij verfijnde amuses en sushi. Bij schaal- en schelpdieren zoals kreeft, oesters. Bij vis zoals salades met vis, vis carpaccio met groene kruiden. 

De wijngaard

Sugarbush wijngaard ligt op 85 à 110 meter hoogte in Cape Agulhas, op de Kaapse punt waar de Indische en Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten. De streek staat bekend om zijn duizelingwekkende biodiversiteit waarvan meer dan tienduizend plantensoorten en ook de druiven profiteren. Het groeiseizoen is hier, dankzij de verkoelende invloed vanuit zee, lang. Er wordt begin maart met de hand geoogst.

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Meer informatie
Product Lomond Sugarbush Vineyard Sauvignon Blanc
Land Zuid-Afrika
Producent Lomond Wine Estate
Type Witte wijn
Regio Cape Agulhas
Druivensoort Sauvignon Blanc
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 19,95