Louis Roederer Cristal Rosé in premium giftbox

Louis Roederer Cristal Rosé in premium giftbox

Louis Roederer Cristal in premium giftbox

€ 239,95
SKU
WAL-0927001

Louis Roederer Cristal

De beroemdste wijn van Louis Roederer werd in 1876 gemaakt om aan de veeleisende smaak van tsaar Alexander II te voldoen. De keizer vroeg Louis Roederer om elk jaar de beste cuvée van het Huis voor hem te reserveren. Om deze cuvée te onderscheiden, werd deze uitzonderlijke champagne geleverd in een doorzichtige loodkristallen fles met platte bodem.

Cristal Champagne wordt alleen geproduceerd tijdens de beste jaren. Wanneer de druiven Chardonnay (ongeveer 40%) en Pinot noir (ongeveer 60%) een perfecte rijpheid hebben bereikt, wordt Cristal Champagne 6 jaar gerijpt in de kelders van Louis Roederer en na het dégorgement nog 8 maanden bewaard.

Cristal is een opmerkelijk evenwichtige en verfijnde champagne waarvan de lengte onnavolgbaar is. Het heeft een zijdezachte textuur en fruitige aroma's, aangevuld met een krachtige minerale kwaliteit met wit fruit en citrus tonen. 

Louis Roederer Cristal Champagne

Een amberkleurige champagne met op het oog vrijwel onzichtbare belletjes. De volle, rijke en indringende neus is uiterst aromatisch. De champagne is complex met een intense smaak en zalige zuren.

Meer informatie
Product Louis Roederer Cristal
Land Frankrijk
Producent Louis Roederer Champagne
Type Sparkling
Regio Champagne
Druivensoort Chardonnay, Pinot Noir
Aantal flessen 1
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 239,95