Pieropan Ruberpan Valpolicella Superiore

Pieropan Ruberpan Valpolicella Superiore (doos van 6 flessen)

Lucente

Luce della Vite Lucente Toscana (doos van 6 flessen)

Tenuta Luce della Vite Luce (doos van 3 flessen)

€ 322,50
SKU
WAL-168736

Tenuta Luce della Vite Luce

Tenuta Luce della Vite Luce is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Luce della Vite van Merlot en Sangiovese druiven.

Luce della Vite

In 1990 kreeg de droom van twee iconische leiders in de wijnwereld vorm. Vittorio Frescobaldi en Robert Mondavi bundelden hun passie, vaardigheden en tradities om een uitzonderlijke wijn te produceren. Hun twee zonen Lamberto en Tim, in die tijd jonge wijnmakers, brachten de Sangiovese en Merlot druif samen in het hart van Montalcino naar hun vaders visie. De naam Luce werd gegeven aan deze wijn als eerbetoon aan het licht; een fundamenteel element dat ieder leven nodig heeft.

Tenuta Luce della Vite Luce

Tenuta Luce della Vite Luce, een Toscaanse rode wijn, heeft een dieprode kleur met purperen reflecties. De geur is intens en heeft aroma’s van bramen, zwarte bessen en ook iets zoets in de neus van vanille. In de smaak proef je gelijk de complexiteit en de grootheid van deze wijn. Tannines zijn mooi in de wijn versmolten en een zuurgraad die precies goed is. De krachtige Sangiovese druif wordt gebruikt voor een wijn die op het wereldtoneel snel furore heeft gemaakt. De hand geplukte druiven worden onder lage druk geperst en gedurende 12 dagen vergist. De wijn rijpt 12 maanden op Frans eikenhout, 50% nieuwe, 50% gebruikte vaten. Hierna volgt rijping op Slavonisch eiken gedurende 6 maanden, gevolgd door 1 jaar flesrijping.

De uitmonstering is een waar piece of art. Luce (licht"") is de poëtische naam van de prestigewijn van het wijnhuis Luce della Vite, in de jaren negentig opgericht door Frescobaldi en het toenmalige Robert Mondavi.

Wijn - Spijs

Aanbevolen bij krachtige vlees- en wildgerechten en stoofpotten.

Meer informatie
Product Tenuta Luce della Vite Luce
Land Italië
Producent Luce della Vite
Type Rode wijn
Regio Toscane
Druivensoort Merlot, Sangiovese
Aantal flessen 3
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 107,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl