Luce

Luce (doos van 6 flessen)

Mastroberardino Lacryma Christi del Vesuvio Bianco

Mastroberardino Lacryma Christi del Vesuvio Bianco (doos van 6 flessen)

Luce della Vite Lucente (doos van 6 flessen)

€ 179,70
SKU
WAL-145943

Luce della Vite Lucente

Is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Toscane. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Luce della Vite van Merlot en Sangiovese druiven.

Luce della Vite

In 1990 kreeg de droom van twee iconische leiders in de wijnwereld vorm. Vittorio Frescobaldi en Robert Mondavi bundelden hun passie, vaardigheden en tradities om een uitzonderlijke wijn te produceren. Hun twee zonen Lamberto en Tim, in die tijd jonge wijnmakers, brachten de Sangiovese en Merlot druif samen in het hart van Montalcino naar hun vaders visie. De naam Luce werd gegeven aan deze wijn als eerbetoon aan het licht; een fundamenteel element dat ieder leven nodig heeft.

Luce della Vite Lucente

Deze Toscaanse rode wijn heeft een dieprode kleur met purperen reflecties. De geur is zuiver, intens en heeft aroma’s van bramen, zwarte bessen en ook iets zoets in de neus van vanille. In de smaak kersen en pruimen en hij heeft een volle, ronde en fruitige smaak. Is perfect in balans, zo ook de afdronk.

Wijn - Spijs

Lekker bij rood vlees, gegrild vlees en wildgerechten.

Lucente

Lucente (lichtje"") is de bloemrijke naam van de tweede prestigewijn van het wijnhuis Luce della Vite, in de jaren negentig opgericht door Frescobaldi en het toenmalige Californische wijnconcern Mondavi. De wijn wordt gemaakt met twee druivenrassen, Merlot en Sangiovese, die elk individueel geoogst en gevinifieerd worden. De hand geplukte druiven worden onder lage druk geperst en 14 dagen lang vergist. De wijn rijpt gedurende 12 maanden op Frans eiken, 50% nieuw, 50% gebruikt hout.vaten. Na deze rijping op eikenhouten vaten volgt nog een rijping op fles gedurende ca.10 maanden.

Meer informatie
Product Lucente
Land Italië
Producent Luce della Vite
Type Rode wijn
Regio Toscane
Druivensoort Merlot, Sangiovese
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 29,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl