Marcel Deiss Gewürztraminer

Marcel Deiss Gewürztraminer

Marcel Deiss Engelgarten

€ 35,95
SKU
PAL-20201027-01

Marcel Deiss Engelgarten

Marcel Deiss Engelgarten is een witte wijn geproduceerd door Marcel Deiss, een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in de Elzas, Frankrijk. De naam "Engelgarten" betekent "tuin van engelen" en verwijst naar de prachtige wijngaard waaruit deze wijn voortkomt. De wijngaard ligt achter zijn eigen huis. Het ligt op het oosten op een hoogte van 250 meter en heeft een zeer kalkrijke bodem met zand en grote kiezels zoals in de Graves van Bordeaux. Deze bodem geeft de wijn een heel mineraal karakter.

De Engelgarten is een blend van verschillende druivensoorten die typisch zijn voor de Elzas, zoals Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris, Muscat, Pinot Blanc en Sylvaner. Deze combinatie van druivensoorten geeft de wijn een uniek karakter en een complexe smaak.

In het glas heeft Marcel Deiss Engelgarten een lichtgele kleur met gouden tinten. Het aroma is expressief en aromatisch, met tonen van rijp fruit, bloemen en kruiden. Je kunt aroma's van citrusvruchten, perzik, abrikoos, bloesem, honing en specerijen ervaren. Op het gehemelte biedt de wijn een harmonieuze balans tussen fruitige smaken, levendige zuurgraad en een aangename textuur. De smaakbeleving is complex en gelaagd, met fruitige tonen van citrusvruchten en steenfruit, aangevuld met florale en kruidige accenten. De wijn heeft een verfrissende afdronk die lang aanhoudt.

Met Marcel Deiss Engelgarten kun je de unieke stijl en benadering van Marcel Deiss ontdekken, waarbij verschillende druivensoorten samenkomen om een wijn te creëren die het terroir en de diversiteit van de Elzas weerspiegelt. Het is een uitstekende keuze voor liefhebbers van Elzas-wijnen die op zoek zijn naar een aromatische en karaktervolle wijnervaring.

Wijn - Spijs

Marcel Deiss Engelgarten is een veelzijdige wijn die goed kan worden gecombineerd met verschillende gerechten. Het past goed bij zeevruchten, wit vlees, gevogelte, Aziatische gerechten en diverse kazen. Het kan ook genoten worden als aperitief of als een wijn om van te genieten zonder begeleidende gerechten.

Marcel Deiss Engelgarten

Marcel Deiss Engelgarten is een heerlijke witte wijn van Domaine Marcel Deiss uit Ribeauville gelegen in de Elzas Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Riesling, Pinot Gris, Pinot Beurot, Muscat, Pinot Noir druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C en 12°C.

Domaine Marcel Deiss

Marcel Deiss is een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in de Elzas, Frankrijk. Het wijnhuis staat bekend om zijn biodynamische wijnproductie en het streven naar het creëren van wijnen die het unieke terroir van de Elzas weerspiegelen.

Marcel Deiss is een pionier in de regio als het gaat om het concept van "vin de terroir". Het wijnhuis gelooft sterk in het idee dat wijnen het resultaat zijn van een nauwe interactie tussen de bodem, het klimaat, de druivensoorten en de wijnmakerij. Daarom streven ze ernaar om wijnen te produceren die de expressie van het terroir weerspiegelen, in plaats van zich te richten op individuele druivenrassen.

Het assortiment van Marcel Deiss omvat een breed scala aan wijnen, waaronder witte, rode en mousserende wijnen. Ze werken met verschillende druivensoorten, waaronder Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris, Pinot Noir en vele andere traditionele Elzas-variëteiten.

Wat Marcel Deiss onderscheidt, is hun filosofie om wijngaarden te cultiveren als een ecosysteem, met respect voor de biodiversiteit en het evenwicht van de natuur. Ze vermijden het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en streven naar een gezonde en duurzame omgeving voor de wijnstokken.

De wijnen van Marcel Deiss worden gekenmerkt door hun complexiteit, elegantie en mineraliteit. Ze tonen vaak een prachtige balans tussen fruitige aroma's, florale tonen en een kenmerkende mineraliteit die afkomstig is van de Elzas-bodem.

Meer informatie
Product Marcel Deiss Engelgarten
Land Frankrijk
Producent - Brand Domaine Marcel Deiss
Type wijn Wit, Biologisch
Regio Elzas
Druivensoort Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling
Prijs per fles € 35,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 6