Marcel Deiss Pinot Gris

Marcel Deiss Pinot Gris

Wirra Wirra The 12th Man Chardonnay

Wirra Wirra The 12th Man Chardonnay

Marcel Deiss Grasberg

€ 42,50
SKU
PAL-20201027-02
Marcel Deiss Grasberg is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Marcel Deiss Grasberg

Marcel Deiss Grasberg is een witte wijn afkomstig van Marcel Deiss, een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in de Elzas, Frankrijk. Deze wijn is vernoemd naar de Grasberg-wijngaard, die zich uitstrekt over de hellingen van de Elzas en wordt beschouwd als een van de beste terroirs in de regio.

De Grasberg is een blend van verschillende druivensoorten die typisch zijn voor de Elzas, zoals Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris, Muscat en Pinot Blanc. Deze blend benadrukt de filosofie van Marcel Deiss om wijnen te maken die het karakter van het terroir en de diversiteit van de Elzas weerspiegelen.

In het glas heeft Marcel Deiss Grasberg een heldere, goudgele kleur. Het aroma is complex en expressief, met intense tonen van citrusvruchten, witte bloemen, perzik, exotisch fruit en kruiden. Er kunnen ook minerale en kruidige accenten aanwezig zijn. Op het gehemelte biedt de wijn een mooie balans tussen frisheid en rijpheid, met een levendige zuurgraad en een volle textuur. De smaak is intens en gelaagd, met smaken van citrusvruchten, steenfruit, bloesem en een vleugje kruidigheid. De wijn heeft een lange, aanhoudende afdronk die het unieke karakter van de Grasberg-wijngaard weerspiegelt.

Met Marcel Deiss Grasberg kun je de unieke expressie van het terroir en de expertise van Marcel Deiss ontdekken. Het is een wijn die de diversiteit en kwaliteit van de Elzas-wijnen vertegenwoordigt en een boeiende wijnervaring biedt voor liefhebbers van witte wijnen met karakter en complexiteit.

Wijn - Spijs

Marcel Deiss Grasberg is een veelzijdige wijn die goed kan worden gecombineerd met diverse gerechten. Het past goed bij zeevruchten, gevogelte, Aziatische gerechten, geitenkaas en gerechten met een licht kruidig karakter. De wijn kan zowel jong gedronken worden om te genieten van zijn frisheid, als ook enkele jaren rijpen om de complexiteit en diepgang verder te ontwikkelen.

Marcel Deiss Grasberg

Marcel Deiss Grasberg is een heerlijke witte wijn van Domaine Marcel Deiss uit Ribeauville gelegen in de Elzas Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Riesling, Pinot Gris en Gewürztraminer druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C en 12°C.

Domaine Marcel Deiss

Marcel Deiss is een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in de Elzas, Frankrijk. Het wijnhuis staat bekend om zijn biodynamische wijnproductie en het streven naar het creëren van wijnen die het unieke terroir van de Elzas weerspiegelen.

Marcel Deiss is een pionier in de regio als het gaat om het concept van "vin de terroir". Het wijnhuis gelooft sterk in het idee dat wijnen het resultaat zijn van een nauwe interactie tussen de bodem, het klimaat, de druivensoorten en de wijnmakerij. Daarom streven ze ernaar om wijnen te produceren die de expressie van het terroir weerspiegelen, in plaats van zich te richten op individuele druivenrassen.

Het assortiment van Marcel Deiss omvat een breed scala aan wijnen, waaronder witte, rode en mousserende wijnen. Ze werken met verschillende druivensoorten, waaronder Riesling, Gewurztraminer, Pinot Gris, Pinot Noir en vele andere traditionele Elzas-variëteiten.

Wat Marcel Deiss onderscheidt, is hun filosofie om wijngaarden te cultiveren als een ecosysteem, met respect voor de biodiversiteit en het evenwicht van de natuur. Ze vermijden het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en streven naar een gezonde en duurzame omgeving voor de wijnstokken.

De wijnen van Marcel Deiss worden gekenmerkt door hun complexiteit, elegantie en mineraliteit. Ze tonen vaak een prachtige balans tussen fruitige aroma's, florale tonen en een kenmerkende mineraliteit die afkomstig is van de Elzas-bodem.

Meer informatie
Product Marcel Deiss Grasberg
Land Frankrijk
Producent Domaine Marcel Deiss
Type wijn Wit, Biologisch
Regio Elzas
Druivensoort Gewürztraminer, Pinot Gris, Riesling
Prijs per fles € 42,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 6