Heinrich Gabarinza

Heinrich Gabarinza (doos van 3 flessen)

Clos de Sainte Catherine

Baumard Clos de Sainte Catherine (doos van 6 flessen)

Marcel Deiss Pinot d'Alsace (doos van 6 flessen)

€ 112,50
SKU
DGS-20201027-04

Marcel Deiss Pinot d'Alsace

Is een heerlijke witte wijn van Domaine Marcel Deiss uit Ribeauville gelegen in de Elzas Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris en Pinot Noir druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 10°C and 12°C.

Domaine Marcel Deiss

Het landgoed Marcel Deiss, gelegen in Bergheim, in het hart van Ribeauvillé ontleent zijn originaliteit aan de biodynamische wijnbouw in de 32 hectare grote wijngaard, waarbij wijnen met een laag rendement worden geproduceerd, die worden verkregen door terug te keren naar de oude Elzasser wijnbouw. traditie van de complantatie.

Marcel Deiss Pinot d'Alsace 

Deze Elzas wijn heeft en goudgele kleur. In de geur kom je aroma’s van perzik, hazelnoot, vanille en citrusfruit tegen. De opwekkende smaak is verrassend fris, heel elegant en zacht. De wijn heeft een gekruide toon en een onvergelijkbare complexiteit in zijn soort. De smaak is mollig en rijk met een goede sappige structuur. Een absolute top Pinot Blanc!

Wijn - Spijs

Deze witte wijn is een perfecte combinatie bij tal van gerechten: heerlijk bij asperges, salades, diverse kazen en visgerechten.

Wijngaarden

Deze wijn is afkomstig uit de wijngaarden van Bergheim. De bodem kent een grote diversiteit hetgeen zorgt voor een grote complexiteit van deze Pinot Blanc wijn. De wijn wordt traditioneel gemaakt met een gekoelde vergisting voor meer fruit expressie. Deze wijn laat de enorme mogelijkheden van Pinot Blanc op zijn terroir zien.

Domaine Marcel Deiss behoort tot de top van de Alsace. Wijnmaker en eigenaar Jean Michel Deiss komt uit een wijnbouwers familie, die al generaties lang in Bergheim woont. Voor de biodynamisch werkende Jean Michel wordt de eigenheid van de wijn bepaald door de bodem. Het zijn dan ook niet de druivensoorten die de naam op het etiket vormen, maar zijn beroemde wijngaarden als Engelgarten, Grasberg, Schoenenbourg en Altenberg de Bergheim.

 

Meer informatie
Product Marcel Deiss Pinot d'Alsace
Land Frankrijk
Producent Marcel Deiss
Type Witte wijn, Biologisch
Regio Elzas
Druivensoort Auxerrois, Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 18,75
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl