Marchesi di Barolo Barolo Tradizione

Marchesi di Barolo Barolo Tradizione

Marchesi di Barolo Barolo Cannubi

€ 76,95
SKU
VER-0409003
Marchesi di Barolo Barolo Cannubi is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Marchesi di Barolo Barolo Cannubi

Marchesi di Barolo Barolo Cannubi heeft een intense geur met vleugjes rozen, vanille, drop, kruiden en geroosterde eik. Een granaatrode kleur en een volle en elegante smaak. Afkomstig uit het zuid-oosten van Piemonte, afkomstig van de lange heuvel Cannubi. De wijn rijpt twee jaar, deels in Slavonische eiken vaten en een andere deel in kleine Franse eiken vaten. De twee delen worden vervolgens gemengd in traditionele grote eiken vaten en de wijn voltooit zijn rijping in de fles voordat hij de markt op gaat.

De druiven zijn handgeplukt en worden snel naar de kelder gebracht om te ontstelen en zachtjes te kneuzen. De druiven ondergaan een fermentatie onder gecontroleerde temperatuur van 28-30 graden in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt gedurende 2 jaar in gedeeltelijk Sloveense en gedeeltelijk Franse eiken vaten. Daarna nog 12 maanden op fles.

Cannubi is een lange, licht glooiende heuvel midden in het Barolo-gebied. Hier vermengen de Helvetiaanse en de Tortonische bodems zich tot blauwgrijze mergel, rijk aan magnesium en mangaancarbonaat. Omgeven door hogere heuvels, is de Cannubi heuvel beschermd tegen stormen en harde wind en profiteert hij van een uniek microklimaat.

Wijn - Spijs

Marchesi di Barolo Barolo Cannubi is heerlijk bij rood en gestoofd vlees.

Marchesi di Barolo Barolo Cannubi

Marchesi di Barolo Barolo Cannubi is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Piemonte. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Marchesi di Barolo van Nebbiolo druiven.

Marchesi di Barolo

De kelders van Marchesi di Barolo zijn gelegen in het dorpje Barolo, met uitzicht over het kasteel van Marquis Falletti. Aan het begin van de 19e eeuw werd door hem de basis gelegd voor de nu wereldberoemde Barolo wijnen. Het gebouw waar het wijnhuis nu is gevestigd behoorde ooit zelfs toe aan Marquis Falletti. Na het overlijden in 1864 van de laatste telg Falletti werd het werk voortgezet door de liefdadigheidsinstelling Opera Pia Barolo. In 1895 begon Pietro Abbona in de wijnkelders te werken en door zijn volhardendheid, kennis en vaardigheden creëerde hij het wijnbedrijf Marchesi di Barolo en maakte uiteindelijk de wijnkelders, de wijngaarden en het La Volta kasteel tot familiebezit van de Abbona's.

Meer informatie
Product Marchesi di Barolo Barolo Cannubi
Land Italië
Producent Marchesi di Barolo
Type wijn Rood
Regio Piemonte
Druivensoort Nebbiolo
Prijs per fles € 76,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1