Riesling Dry Villa Wolf

Villa Wolf Riesling Dry

Dönnhoff Tonschiefer Kabinett Trocken

Dönnhoff Tonschiefer Riesling Trocken

Markus Molitor Alte Reben Riesling Trocken

€ 27,50
SKU
VER-0359006

Markus Molitor Alte Reben Riesling Trocken

Markus Molitor Alte Reben Riesling Trocken is een specifieke wijn geproduceerd door de wijnmakerij van Markus Molitor. "Alte Reben" vertaalt naar "oude wijnstokken" in het Engels, wat aangeeft dat de druiven die worden gebruikt om deze wijn te maken afkomstig zijn van oudere, volgroeide wijngaarden.

De term "Riesling" verwijst naar de druivensoort die wordt gebruikt bij de productie van deze wijn. Riesling is een witte druivensoort die bekend staat om zijn aromatische en expressieve karakter, vooral in koelere klimaatgebieden zoals de Moezel.

"Trocken" betekent "droog" in het Duits, wat aangeeft dat deze specifieke Riesling is gemaakt in een droge stijl, met minimale restsuiker. Droge Rieslings hebben meestal een hogere zuurgraad en een knapperig, verfrissend karakter.

De Alte Reben Riesling Trocken van Markus Molitor wordt typisch gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven afkomstig van oude wijngaarden met een lage opbrengst. De wijn staat bekend om zijn intensiteit, complexiteit en balans. Het vertoont vaak levendige citrus- en steenfruitaroma's, samen met de karakteristieke minerale tonen die kenmerkend zijn voor Rieslings uit de Moezelstreek.

Wijn - Spijs

Deze wijn staat hoog aangeschreven vanwege zijn vermogen om gracieus te verouderen, met het potentieel om in de loop van de tijd extra complexiteit en nuances te ontwikkelen. Het past goed bij een verscheidenheid aan gerechten, waaronder zeevruchten, gevogelte en lichte groentegerechten.

 

Markus Molitor Alte Reben Riesling Trocken

Markus Molitor Alte Reben Riesling Trocken is een heerlijke droge witte Duitse Moezel wijn van het wijnhuis Markus Molitor. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 9°C and 12°C.

Markus Molitor

Markus Molitor is een gerenommeerde Duitse wijnmaker die bekend staat om zijn uitzonderlijke vakmanschap bij het produceren van Riesling-wijnen van hoge kwaliteit. Hij is de eigenaar en wijnmaker van de wijnmakerij Markus Molitor, gelegen in de Moezelregio van Duitsland.

Molitor komt uit een lange rij wijnmakers en zijn familie is al sinds 1668 betrokken bij de wijnproductie. Hij nam het familielandgoed over in 1984 toen hij nog maar 20 jaar oud was. Sindsdien is hij toegewijd aan het revitaliseren van de reputatie van Mosel Rieslings en het verleggen van de grenzen van het wijnmaken in de regio.

Markus Molitor wordt alom erkend voor zijn nauwgezette beheerpraktijken op het gebied van wijngaard en zijn toewijding om wijnen te produceren die het unieke terroir van de Moezel tot uitdrukking brengen. Hij legt de nadruk op duurzame wijnbouw, het met de hand oogsten van druiven en het zorgvuldig sorteren ervan om ervoor te zorgen dat alleen het beste fruit in zijn wijnen wordt gebruikt.

De stijl van het wijnmaken van Molitor wordt gekenmerkt door een focus op zuiverheid, precisie en elegantie. Hij maakt zijn Rieslings in verschillende stijlen, van droog tot zoet, en zijn wijnen worden vaak geprezen om hun levendige zuurgraad, uitgesproken mineraal karakter en opmerkelijk verouderingspotentieel. Markus Molitor's toewijding aan kwaliteit heeft hem talloze onderscheidingen opgeleverd en een trouwe aanhang onder wijnliefhebbers over de hele wereld.

De Moezel

De Moezel, samen met de Saar Ruwer valleien zijn de grootste en belangrijkste gebieden voor de groei van de Riesling druif. De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen en steen. De druiven voor deze nobele wijn komen van wijngaarden uit de Midden-Moezel streek met wijnstokken van meer dan 100 jaar oud.

Meer informatie
Product Markus Molitor Alte Reben Riesling Trocken
Land Duitsland
Producent Weingut Markus Molitor
Type wijn Wit
Regio Moezel
Druivensoort Riesling
Prijs per fles € 27,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 6