Riesling Dry Villa Wolf

Villa Wolf Riesling Dry (doos van 6 flessen)

Dönnhoff Roxheimer Hollenpfad Trocken

Dönnhoff Roxheimer Hollenpfad Trocken (doos van 6 flessen)

Markus Molitor Alte Reben Riesling Trocken (doos van 6 flessen)

€ 135,00
SKU
VER-0359006

Markus Molitor Alte Reben Riesling Trocken

Deze heerlijke Moezel wijn heeft fruitige aroma's met tonen van mineralen en florale kruiden. Zeer sappig, vol en complex met een lang aanhoudende afdronk. 

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de oudste wijngaard die Markus Molitor bezit (ongeveer tussen 60-80 jaar oud), het Single Vineyard perceel Niedermenniger Herrenberg langs de Saar. De bodem is sterk, met verschillende lagen aan complexe bodem karakteristieken.

De druiven worden begin november geoogst. 100% gezonde druiven worden zachtjes gekneusd en ondergaan macération gedurende een aantal uren. Daarna vindt spontane fermentatie van het most plaats in grote houten vaten. De wijn wordt lang opgelegd in roestvrij stalen tanks, gevolgd door fermentatie. Dat geeft een fruitige wijn die goed in balans is.

Wijn - Spijs

Een wijn om bij te watertanden, bijvoorbeeld in combinatie met krokante calamaris of gegrilde zeebaars. Ook heerlijk bij een salade met waterkers en mint, noten en chili-limoen vinaigrette.

De Moezel

De Moezel, samen met de Saar Ruwer valleien zijn de grootste en belangrijkste gebieden voor de groei van de Riesling druif. De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen en steen. De druiven voor deze nobele wijn komen van wijngaarden uit de Midden-Moezel streek met wijnstokken van meer dan 100 jaar oud.

Markus Molitor Alte Reben Riesling Trocken

Is een heerlijke droge witte Duitse Moezel wijn van het wijnhuis Markus Molitor. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 9°C and 12°C.

Markus Molitor

Markus Molitor staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezel Riesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie. Markus houdt rekening met de kwaliteit van de druiven, die de regio 100 jaar geleden wereldberoemd maakte. De wijnen van Markus Molitor tonen daarom het potentieel van de Moezel: structuur en diepte in smaak gecombineerd met frisheid en elegantie. De wijnen vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb, Riesling Spätlese.

Op slechts 20-jarige leeftijd nam Markus Molitor zijn vaders wijnhuis over in 1984 met het doel om de acht generaties lange traditie voort te zetten. Het wijnhuis is gevestigd in het centrum van Wehlener Klosterberg. Ze besteden veel aandacht aan de natuurlijke zorg van de wijngaarden. Natuurlijk beheer van de middelen in de Molitor wijngaarden is de filosofie van Markus Molitor. De bodems worden uitsluitend verrijkt met biologische middelen en een evenwichtige blad-fruit verhouding levert de gewenste hoge kwaliteit van de druiven op. De wijngaarden van Markus Molitor zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen.

Meer informatie
Product Markus Molitor Alte Reben Riesling Trocken
Land Duitsland
Producent Markus Molitor
Type Witte wijn
Regio Moezel
Druivensoort Riesling
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 22,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl