Pinot Noir Villa Wolf

Villa Wolf Pinot Noir (doos van 6 flessen)

Markus Molitor Brauneberger Mandelgraben* Pinot Noir (doos van 6 flessen)

€ 215,70
SKU
VER-0359070

Markus Molitor Brauneberger Mandelgraben* Pinot Noir

Markus Molitor Brauneberger Mandelgraben Pinot Noir is een mooie helder rode wijn. Complexe en verfijnde neus met elegantie. Heerlijke aroma’s van kersen, blauwe bessen, tabak, pure chocolade, vanille en drop. Zachte, geconcentreerde en elegante wijn. In de smaak heeft de wijn frisse zuren en elegante tannine. De wijn heeft een hoge mineraliteit en verfijning en een lange afdronk met een zachte frisheid.

De wijngaarden liggen op een perceel dat varieert van vlak tot steil. Het gedeelte waar de druiven vandaan komen is gelegen op een helling die is uitgerekt tot in het bos. Dat geeft een ideale water toevoer, zelf in hete, droge jaren. De druiven behouden hun zuren zeer goed. De bodem is stenig en krachtig, met kwartsiet en gravel. Dat geeft deze Pinot Noir zijn zuren en finesse.

De perfect gerijpte, gezonde druiven worden geoogst in november. Na het ontstelen ontstaat spontane fermentatie. De gisting, van ongeveer 3 ½ week, wordt de wijn opgeslagen in nieuwe Franse barriques gedurende 14 maanden. Door de lange rijping ontstaat een perfecte klaring van de wijn en deze Pinot Noir is ongefilterd.

Wijn - Spijs

Te serveren bij rood vlees, lamsvlees en rijpe kaassoorten.

De wijngaarden zijn gelegen in Traben-Trarbach en Graach. De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen en keien.

Markus Molitor Brauneberger Mandelgraben* Pinot Noir

Markus Molitor Brauneberger Mandelgraben* Pinot Noir is een heerlijke rode Duitse Moezel wijn van het wijnhuis Markus Molitor. Deze wijn is gemaakt van Pinot Noir druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 14°C and 16°C.

Markus Molitor

Markus Molitor staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezel Riesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie. Markus houdt rekening met de kwaliteit van de druiven, die de regio 100 jaar geleden wereldberoemd maakte. De wijnen van Markus Molitor tonen daarom het potentieel van de Moezel: structuur en diepte in smaak gecombineerd met frisheid en elegantie. De wijnen vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb, Riesling Spätlese.

Op slechts 20-jarige leeftijd nam Markus Molitor zijn vaders wijnhuis over in 1984 met het doel om de acht generaties lange traditie voort te zetten. Het wijnhuis is gevestigd in het centrum van Wehlener Klosterberg. Ze besteden veel aandacht aan de natuurlijke zorg van de wijngaarden. Natuurlijk beheer van de middelen in de Molitor wijngaarden is de filosofie van Markus Molitor. De bodems worden uitsluitend verrijkt met biologische middelen en een evenwichtige blad-fruit verhouding levert de gewenste hoge kwaliteit van de druiven op. De wijngaarden van Markus Molitor zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen.

Meer informatie
Product Markus Molitor Brauneberger Mandelgraben* Pinot Noir
Land Duitsland
Producent Markus Molitor
Type Rode wijn
Regio Moezel
Druivensoort Pinot Noir
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 35,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl