Pinot Noir Rosé Villa Wolf

Villa Wolf Pinot Noir Rosé

Eymann Toreye Spätburgunder

Eymann Toreye Spätburgunder

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir

€ 22,95
SKU
VER-0359078
Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir is een uitzonderlijke rode wijn die de vaardigheid en kunstzinnigheid van Markus Molitor, een gevierde wijnmaker in Duitsland, laat zien. Deze wijn is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde Pinot Noir-druiven afkomstig van de beroemde Klosterberg-wijngaard.

Met zijn diepe granaatkleur en een vleugje transparantie springt Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir meteen in het oog. In de neus verleidt het met een verleidelijk boeket van rode bessen, kersen en subtiele aardse ondertonen, waardoor een gevoel van verwachting ontstaat.

In de mond onthult deze wijn lagen van complexe smaken. Rijpe aardbeien en zwarte kersen versmelten met hints van kruiden, delicate bloemige tonen en een vleugje rokerigheid, wat resulteert in een goed afgerond en harmonieus smaakprofiel. De medium body, zijdezachte tannines en evenwichtige zuurgraad van de wijn dragen bij aan het elegante en verfijnde karakter.

Wijn - Spijs

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir is een onderscheidende wijn, ideaal voor wie op zoek is naar een rode wijn die finesse en diepte combineert. Het past uitstekend bij een verscheidenheid aan gerechten, waaronder geroosterd gevogelte, gegrilde zalm of risotto met aardse paddenstoelen. Of je nu geniet in het gezelschap van vrienden of tijdens een rustige avond, deze wijn belooft een onvergetelijke ervaring met zijn vakmanschap, complexiteit en de kenmerkende toets van Markus Molitor.

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir is een heerlijke rode Duitse Moezel wijn van het wijnhuis Markus Molitor. Deze wijn is gemaakt van Pinot Noir druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 14°C en 16°C.

Markus Molitor

Markus Molitor is een gerenommeerde Duitse wijnmaker die bekend staat om zijn uitzonderlijke vakmanschap bij het produceren van Riesling-wijnen van hoge kwaliteit. Hij is de eigenaar en wijnmaker van de wijnmakerij Markus Molitor, gelegen in de Moezelregio van Duitsland.

Molitor komt uit een lange rij wijnmakers en zijn familie is al sinds 1668 betrokken bij de wijnproductie. Hij nam het familielandgoed over in 1984 toen hij nog maar 20 jaar oud was. Sindsdien is hij toegewijd aan het revitaliseren van de reputatie van Mosel Rieslings en het verleggen van de grenzen van het wijnmaken in de regio.

Markus Molitor wordt alom erkend voor zijn nauwgezette beheerpraktijken op het gebied van wijngaard en zijn toewijding om wijnen te produceren die het unieke terroir van de Moezel tot uitdrukking brengen. Hij legt de nadruk op duurzame wijnbouw, het met de hand oogsten van druiven en het zorgvuldig sorteren ervan om ervoor te zorgen dat alleen het beste fruit in zijn wijnen wordt gebruikt.

De stijl van het wijnmaken van Molitor wordt gekenmerkt door een focus op zuiverheid, precisie en elegantie. Hij maakt zijn Rieslings in verschillende stijlen, van droog tot zoet, en zijn wijnen worden vaak geprezen om hun levendige zuurgraad, uitgesproken mineraal karakter en opmerkelijk verouderingspotentieel. Markus Molitor's toewijding aan kwaliteit heeft hem talloze onderscheidingen opgeleverd en een trouwe aanhang onder wijnliefhebbers over de hele wereld.

De Moezel

De Moezel, samen met de Saar Ruwer valleien zijn de grootste en belangrijkste gebieden voor de groei van de Riesling druif. De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen en steen. De druiven voor deze nobele wijn komen van wijngaarden uit de Midden-Moezel streek met wijnstokken van meer dan 100 jaar oud.

Meer informatie
Product Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir
Land Duitsland
Producent Weingut Markus Molitor
Type wijn Rood
Regio Moezel
Druivensoort Pinot Noir
Prijs per fles € 22,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 6