Pinot Noir Rosé Villa Wolf

Villa Wolf Pinot Noir Rosé (doos van 6 flessen)

Eymann Toreye Spätburgunder

Eymann Toreye Spätburgunder (doos van 6 flessen)

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir (doos van 6 flessen)

€ 125,70
SKU
VER-0359078

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir heeft een mooie heldere robijn kleur. Zeer complexe wijn met veel finesse. Aroma’s van kersen, bosbessen, cassis, vanille, cacao, witte peper en drop. Het zuurgehalte is mooi in balans. De wijn heeft een mooie zachte mondvulling. Complexe en lange finale.

De wijngaarden zijn gelegen in Traben-Trarbach en Graach. De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen en keien.

De druiven worden geoogst in november. Na de gisting, van ongeveer 3 ½ week, wordt de wijn opgeslagen voor 14 maanden. Traditioneel met lagering op eikenhouten vaten.

Wijn - Spijs

Te serveren bij wild, gebraden witvlees en rijpe kaassoorten.

De Moezel

De Moezel, samen met de Saar Ruwer valleien zijn de grootste en belangrijkste gebieden voor de groei van de Riesling druif. De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen en steen. De druiven voor deze nobele wijn komen van wijngaarden uit de Midden-Moezel streek met wijnstokken van meer dan 100 jaar oud.

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir

Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir is een heerlijke rode Duitse Moezel wijn van het wijnhuis Markus Molitor. Deze wijn is gemaakt van Pinot Noir druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 14°C and 16°C.

Markus Molitor

Markus Molitor staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezel Riesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie. Markus houdt rekening met de kwaliteit van de druiven, die de regio 100 jaar geleden wereldberoemd maakte. De wijnen van Markus Molitor tonen daarom het potentieel van de Moezel: structuur en diepte in smaak gecombineerd met frisheid en elegantie. De wijnen vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb, Riesling Spätlese.

Op slechts 20-jarige leeftijd nam Markus Molitor zijn vaders wijnhuis over in 1984 met het doel om de acht generaties lange traditie voort te zetten. Het wijnhuis is gevestigd in het centrum van Wehlener Klosterberg. Ze besteden veel aandacht aan de natuurlijke zorg van de wijngaarden. Natuurlijk beheer van de middelen in de Molitor wijngaarden is de filosofie van Markus Molitor. De bodems worden uitsluitend verrijkt met biologische middelen en een evenwichtige blad-fruit verhouding levert de gewenste hoge kwaliteit van de druiven op. De wijngaarden van Markus Molitor zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen.

Meer informatie
Product Markus Molitor Haus Klosterberg Pinot Noir
Land Duitsland
Producent Markus Molitor
Type Rode wijn
Regio Moezel
Druivensoort Pinot Noir
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 20,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl