Fritz Haag Riesling Trocken

Fritz Haag Riesling Trocken

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken

€ 15,95
SKU
VER-0359049
Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken is een opmerkelijke droge witte wijn die een voorbeeld is van de expertise en toewijding van Markus Molitor, een gerenommeerde wijnmaker in Duitsland. Deze wijn is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde Riesling-druiven afkomstig van de prestigieuze Klosterberg-wijngaard.

Met zijn lichtgouden kleur en ongerepte helderheid springt Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken meteen in het oog. In de neus verrukt het met verleidelijke aroma's van verse citrusvruchten, levendige groene appels en delicate bloemige tonen, die een uitnodigende en aromatische ervaring creëren.

In de mond onthult deze wijn een perfecte balans tussen levendige zuren en minerale smaken. Pittige citroen, sappige grapefruit en hints van perzik dansen harmonieus en zorgen voor een verfrissende en levendige smaaksensatie. Het droge karakter van de wijn accentueert de zuiverheid en laat het terroir goed tot zijn recht komen.

Wijn - Spijs

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken is een veelzijdige wijn die prachtig samengaat met verschillende keukens. Het is een aanvulling op visgerechten, lichte salades en verse kazen, maar kan ook op zichzelf worden genuttigd als verfrissend aperitief. Met zijn precisie en finesse belichaamt deze wijn de essentie van de wijnbereidingsfilosofie van Markus Molitor, waarbij de unieke kwaliteiten van de Klosterberg-wijngaard worden vastgelegd en een onvergetelijke drinkervaring wordt geboden.

 

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken is een heerlijke droge witte Duitse Moezel wijn van het wijnhuis Markus Molitor. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 9°C en 12°C.

Markus Molitor

Markus Molitor is een gerenommeerde Duitse wijnmaker die bekend staat om zijn uitzonderlijke vakmanschap bij het produceren van Riesling-wijnen van hoge kwaliteit. Hij is de eigenaar en wijnmaker van de wijnmakerij Markus Molitor, gelegen in de Moezelregio van Duitsland.

Molitor komt uit een lange rij wijnmakers en zijn familie is al sinds 1668 betrokken bij de wijnproductie. Hij nam het familielandgoed over in 1984 toen hij nog maar 20 jaar oud was. Sindsdien is hij toegewijd aan het revitaliseren van de reputatie van Mosel Rieslings en het verleggen van de grenzen van het wijnmaken in de regio.

Markus Molitor wordt alom erkend voor zijn nauwgezette beheerpraktijken op het gebied van wijngaard en zijn toewijding om wijnen te produceren die het unieke terroir van de Moezel tot uitdrukking brengen. Hij legt de nadruk op duurzame wijnbouw, het met de hand oogsten van druiven en het zorgvuldig sorteren ervan om ervoor te zorgen dat alleen het beste fruit in zijn wijnen wordt gebruikt.

De stijl van het wijnmaken van Molitor wordt gekenmerkt door een focus op zuiverheid, precisie en elegantie. Hij maakt zijn Rieslings in verschillende stijlen, van droog tot zoet, en zijn wijnen worden vaak geprezen om hun levendige zuurgraad, uitgesproken mineraal karakter en opmerkelijk verouderingspotentieel. Markus Molitor's toewijding aan kwaliteit heeft hem talloze onderscheidingen opgeleverd en een trouwe aanhang onder wijnliefhebbers over de hele wereld.

De Moezel

De Moezel, samen met de Saar Ruwer valleien zijn de grootste en belangrijkste gebieden voor de groei van de Riesling druif. De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen en steen. De druiven voor deze nobele wijn komen van wijngaarden uit de Midden-Moezel streek met wijnstokken van meer dan 100 jaar oud.

Meer informatie
Product Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken
Land Duitsland
Producent Weingut Markus Molitor
Type wijn Wit
Regio Moezel
Druivensoort Riesling
Prijs per fles € 15,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 6