Selbach-Oster Riesling Trocken Dry Fish

Selbach-Oster Riesling Trocken Dry Fish (doos van 6 flessen)

Schloss Reinhartshausen Riesling Trocken

Schloss Reinhartshausen Riesling Trocken (doos van 6 flessen)

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken (doos van 6 flessen)

€ 89,70
SKU
VER-0359049

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken

Deze Riesling wijn is een frisse witte droge wijn. Aroma’s van kweepeer, rode appels, honing, kamille en vuursteen. Pittig en sappig. Mooie zuurgraad, complex en lange finale. Traditionele vinificatie.

Wijn - Spijs

Te serveren bij wit vlees, visgerechten, schaal- en schelpdieren.

De Moezel

De Moezel, samen met de Saar Ruwer valleien zijn de grootste en belangrijkste gebieden voor de groei van de Riesling druif. De bodem bestaat voornamelijk uit leisteen en steen. De druiven voor deze nobele wijn komen van wijngaarden uit de Midden-Moezel streek met wijnstokken van meer dan 100 jaar oud.

Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken

Is een heerlijke droge witte Duitse Moezel wijn van het wijnhuis Markus Molitor. Deze wijn is gemaakt van Riesling druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 9°C and 12°C.

Markus Molitor

Markus Molitor staat bekend om het produceren van een zeer aparte stijl van Moezel Riesling: vrij stevig gestructureerd met aanvankelijk zeer sterke gisttonen en veel bodemimpressie. Markus houdt rekening met de kwaliteit van de druiven, die de regio 100 jaar geleden wereldberoemd maakte. De wijnen van Markus Molitor tonen daarom het potentieel van de Moezel: structuur en diepte in smaak gecombineerd met frisheid en elegantie. De wijnen vallen zeer regelmatig in de prijzen en het wijnhuis werd begin 2006 verkozen tot beste producent in de categorie Riesling Feinherb, Riesling Spätlese.

Op slechts 20-jarige leeftijd nam Markus Molitor zijn vaders wijnhuis over in 1984 met het doel om de acht generaties lange traditie voort te zetten. Het wijnhuis is gevestigd in het centrum van Wehlener Klosterberg. Ze besteden veel aandacht aan de natuurlijke zorg van de wijngaarden. Natuurlijk beheer van de middelen in de Molitor wijngaarden is de filosofie van Markus Molitor. De bodems worden uitsluitend verrijkt met biologische middelen en een evenwichtige blad-fruit verhouding levert de gewenste hoge kwaliteit van de druiven op. De wijngaarden van Markus Molitor zijn voor 94% met Riesling beplant en voor de rest bestaat de aanplant uit Weissburgunder (Pinot-Blanc) en Spätburgunder (Pinot-Noir). De oogst gebeurt opmerkelijk laat in het seizoen en uitsluitend met de hand in selectieve plukgangen.

Meer informatie
Product Markus Molitor Haus Klosterberg Riesling Trocken
Land Duitsland
Producent Weingut Markus Molitor
Type Witte wijn
Regio Moezel
Druivensoort Riesling
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 14,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl