Mastroberardino Lacryma Christi del Vesuvio Bianco

Mastroberardino Lacryma Christi del Vesuvio Bianco

Mastroberardino Aglianico Campania

Mastroberardino Aglianico Campania

Mastroberardino Lacryma Christi del Vesuvio Rosso

€ 15,50
SKU
TP-324104
Mastroberardino Lacryma Christi del Vesuvio Rosso is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Mastroberardino Lacryma Christi del Vesuvio Rosso

Mastroberardino Lacryma Christi del Vesuvio Rosso is een specifieke rode wijn geproduceerd door Azienda Vinicola Mastroberardino in de regio Campania, Italië. Het is een wijn die deel uitmaakt van de Lacryma Christi del Vesuvio-appellatie, die wijnen omvat die afkomstig zijn van de hellingen van de Vesuvius-vulkaan.

De naam "Lacryma Christi" betekent "tranen van Christus" en verwijst naar een legende die zegt dat de tranen van Christus op de hellingen van de Vesuvius zijn gevallen en de wijngaarden hebben gezegend.

Lacryma Christi del Vesuvio Rosso wordt geproduceerd van inheemse druivensoorten zoals Piedirosso en Aglianico, die gedijen in de vulkanische bodems van de regio. Deze druivensoorten dragen bij aan de unieke smaakprofielen en de karakteristieke mineraliteit van de wijn.

Mastroberardino's Lacryma Christi del Vesuvio Rosso heeft een diepe robijnrode kleur. Het heeft een aromatisch profiel met tonen van rijp rood fruit, zoals kersen en bramen, samen met kruidige hints, zoals peper en kaneel. De wijn heeft een medium body, zachte tannines en een goede balans.

Mastroberardino Lacryma Christi del Vesuvio Rosso weerspiegelt de unieke kenmerken van de regio Campania en de invloed van de Vesuvius-vulkaan op de wijngaarden. Het is een wijn die gewaardeerd wordt door liefhebbers van rode wijnen die een combinatie van fruitigheid, kruidigheid en mineraliteit bieden.

Wijn - Spijs

Het is een veelzijdige wijn die goed samengaat met diverse gerechten, waaronder gegrild vlees, pasta's met vleessauzen, pizza en gerijpte kazen. Het is ook een uitstekende wijn om van te genieten als aperitief.

Mastroberardino Lacryma Christi del Vesuvio Rosso

Mastroberardino Lacryma Christi del Vesuvio Rosso is een Italiaanse rode wijn uit Campania Italië. Deze wijn is gemaakt van 100 % Piedirosso druiven.

Azienda Vinicola Mastroberardino

Azienda Vinicola Mastroberardino is een bekend wijnhuis in Italië, gevestigd in de regio Campania. Het is een historisch wijnhuis dat al meer dan 200 jaar actief is en staat bekend om zijn traditionele benadering van wijnproductie en het behoud van inheemse druivensoorten. Mastroberardino is vooral beroemd om zijn werk met de inheemse druivensoorten van Campania, zoals Aglianico, Fiano di Avellino, Greco di Tufo en Lacryma Christi. Ze hebben een belangrijke rol gespeeld in het behoud en de promotie van deze druivensoorten, die een rijke geschiedenis en unieke karakteristieken hebben.

Het wijnhuis heeft wijngaarden verspreid over verschillende subregio's van Campania, waarbij ze de terroirexpressie en diversiteit van de regio benadrukken. Mastroberardino hecht veel waarde aan het behoud van het cultureel erfgoed en de tradities van de regio in hun wijnproductie.

Mastroberardino produceert een breed scala aan wijnen, variërend van stille witte en rode wijnen tot mousserende wijnen en zoete wijnen. Ze hebben een sterke reputatie opgebouwd voor hun premium selecties en single-vineyard wijnen, die het beste van de regio weerspiegelen. De wijnen van Azienda Vinicola Mastroberardino hebben vaak een uitstekende balans, complexiteit en een lange levensduur. Ze worden gewaardeerd door wijnliefhebbers over de hele wereld vanwege hun kwaliteit en de mogelijkheid om de karakteristieken van Campania's inheemse druivensoorten tot uitdrukking te brengen.

Kortom, Azienda Vinicola Mastroberardino is een gerenommeerd wijnhuis in Campania, Italië, dat bekend staat om zijn inzet voor het behoud van inheemse druivensoorten en traditionele wijnproductie. Hun wijnen belichamen de unieke smaken en het erfgoed van de regio en zijn geliefd bij wijnliefhebbers wereldwijd.

Meer informatie
Product Mastroberardino Lacryma Christi del Vesuvio Rosso
Land Italië
Producent Mastroberardino Campania
Type wijn Rood
Regio Campania
Druivensoort Overige druiven rood
Prijs per fles € 15,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1