Montes Purple Angel

Montes Purple Angel

Los Vascos Cromas Cabernet Sauvignon Grande Reserve

Los Vascos Cromas Cabernet Sauvignon Grande Reserve (doos van 6 flessen)

Miguel Torres Cordillera Carignan Vigno (doos van 6 flessen)

€ 119,70
SKU
WAL-9041

Miguel Torres Cordillera Carignan Vigno

Cordillera Carignan Vigno is een heerlijke Chileense rode wijn van Miguel Torres uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Carignan druiven.

Miguel Torres Chili

Miguel Torres Chili is in 1979 opgericht door de familie Torres. Deze familie produceerde al jaren wijnen in Spanje, maar besloot de gok te wagen en Chili te veroveren. Dit land stond al ruim 70 jaar op de wijnkaart, maar slechts weinigen van buitenaf durfden hier te investeren en te verbouwen. Miguel Torres was de eerste die nieuwe technologieën in Chili introduceerde, zoals: fermentatie in RVS tanks en rijping op eiken vaten.

Miguel Torres Cordillera Carignan Vigno

Miguel Torres Cordillera Carignan Vigno wordt gemaakt van oude stokken, die meer dan 80 jaar oud zijn. In de droge Maule Valley gedijen deze stokken heel goed. De opbrengst is laag en de kwaliteit is opmerkelijk. Na lagering op eiken vaten ontstaat een wijn met veel kleur, concentraat en aardse kruidige tonen. De smaak is complex en vol. De afdronk is lang en intens. Een klassewijn!

Ligging wijngaard Cordillera is afkomstig uit Chili, een land dat tegenwoordig wordt omschreven als het Paradijs voor de wijncultuur. Een land dat al sinds lange tijd is ontdekt door de meester wijnmaker Torres, die hier zijn kennis met het Paradijs liet vergroeien. Zijn wijngaarden liggen aan de voet van het Andesgebergte. In Maule Valley bevindt zich de oude Carignan aanplant. Omdat de stokken niet geënt worden kunnen ze hier hoge leeftijden bereiken. De bodem bestaat uit aangeslibde grond, klei en zand.

Wijn - Spijs

Een perfecte combinatie met eendenborst, geroosterd rundvlees en stoofschotels.

Meer informatie
Product Miguel Torres Cordillera Carignan Vigno
Land Chili
Producent Miguel Torres Chili
Type Rode wijn, Biologisch
Regio Central Valley
Druivensoort Carignan
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 19,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl