Badia a Coltibuono Chianti Classico Riserva

Badia a Coltibuono Chianti Classico Riserva (doos van 6 flessen)

Montenidoli Fiore Vernaccia di San Gimignano

Montenidoli Fiore Vernaccia di San Gimignano (doos van 6 flessen)

Montenidoli Carato Vernaccia di San Gimignano (doos van 3 flessen)

€ 97,50
SKU
RES-1288

Montenidoli Carato

Is een heerlijke Italiaanse witte wijn uit de regio Toscane. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Montenidoli van Vernaccia druiven.

Montenidoli

De beste vrouwelijke wijnmaker voor witte wijnen in Toscane heet Maria Elisabetta Fagiuoli. ‘Ik heb geen oenoloog nodig’, zegt zij. ‘Ik maak mijn eigen fouten wel.’ Bruisend van energie heeft zij een bijzonder stuk land tot wijngaard gemaakt. Geologen hebben uitgezocht dat het tot de oerkorst van de planeet behoort en nimmer onder water heeft gestaan. Hoog in de heuvels boven het vestingstadje San Gimignano, te midden van een adembenemende schoonheid, maakt deze superster haar wijnen. De bijzondere Il Templare is een klassieke wijngaard blend van Vernaccia, Trebbiano, Malvasia, Verdicchio en Grechetto druiven, met een opvoeding op eikenhout: echt fantastisch! Als je van een krachtige, bijna peperige olie houdt, dan is de olie van Montenidoli voor jou gemaakt. Krachtig en zuiver; hoe kan het ook anders, want deze olie is van de hand van Maria Elisabetta Faguioli.

Montenidoli Carato Vernaccia di San Gimignano 

Montenidoli Carato is een wonderschone wijn, zeer complex, met zwoele aroma’s en een indrukwekkende lengte. Alle negen wijnen van Montenidoli genieten binnen en buiten Italië grote faam. Bij de toekenning van de prestigieuze ‘3 bicchieri’ van Gambero Rosso in 2006 luidde de begeleidende motivatie als volgt: “Deze wijnen spreken de taal van hun terroir. Ze zijn totaal anders dan de rest, met hun klassieke geur en smaak, niet altijd even gemakkelijk, maar werkelijk uniek”.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn bij ondermeer zwaardvis, zeekreeft, langoest, krab, wit vlees en gerijpte harde kazen.

Meer informatie
Product Montenidoli Carato Vernaccia di San Gimignano
Land Italië
Producent Montenidoli
Type Witte wijn, Biologisch
Regio Toscane
Druivensoort Vernaccia
Aantal flessen 3
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 32,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl