Montes Alpha M

Montes Alpha M

Los Vascos Cabernet Sauvignon

Los Vascos Cabernet Sauvignon

Montes Alpha Cabernet Sauvignon

€ 16,65
SKU
DGS-29261
Montes Alpha Cabernet Sauvignon is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 16

Montes Alpha Cabernet Sauvignon 

Montes Alpha Cabernet Sauvignon is een iconische rode wijn van Montes Winery uit Chili. Deze wijn staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit, complexiteit en elegantie. Het is een expressieve en krachtige uitdrukking van de Cabernet Sauvignon-druif.

De Montes Alpha Cabernet Sauvignon wordt gemaakt van met de hand geoogste druiven afkomstig van wijngaarden in de Colchagua Valley in Chili. Het terroir van dit gebied, gekenmerkt door warme dagen en koele nachten, draagt bij aan de ontwikkeling van volle en rijpe druiven met behoud van een goede zuurgraad.

In het glas heeft de Montes Alpha Cabernet Sauvignon een diepe robijnrode kleur. Het boeket is intens en complex, met aroma's van rijpe zwarte bessen, pruimen, cassis, chocolade, vanille en een vleugje eikenhout. Op het gehemelte onthult deze wijn een volle body en zijdezachte tannines. De smaak is rijk en geconcentreerd, met tonen van zwarte kersen, bramen, tabak, kruiden en subtiele hints van geroosterde koffie. De wijn heeft een lange en aanhoudende afdronk.

Als een van de meest geprezen wijnen van Montes Winery, belichaamt de Montes Alpha Cabernet Sauvignon de passie en toewijding van de wijnmakerij om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren. Het is een wijn die liefhebbers van Cabernet Sauvignon zal bekoren met zijn diepte, complexiteit en elegantie, en die de diversiteit en het potentieel van de Chileense wijnbouw weerspiegelt.

Wijn - Spijs

De Montes Alpha Cabernet Sauvignon is een wijn die goed kan ouderen, maar ook in zijn jeugd al aantrekkelijk is. Het is een uitstekende begeleider van gegrild rood vlees, stoofschotels, lamsvlees, wildgerechten en harde kazen. Het combineert perfect met de rijke en krachtige smaken van deze gerechten.

Montes Alpha Cabernet Sauvignon

Montes Alpha Cabernet Sauvignon is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt  van Cabernet Sauvignon druiven.

Viña Montes

Viña Montes is een gerenommeerde wijnmakerij gelegen in Chili. Het werd opgericht in 1988 door vier vrienden: Aurelio Montes, Douglas Murray, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand. Viña Montes is er trots op enkele van de beste wijnen van Chili te produceren en heeft internationale erkenning gekregen voor de kwaliteit en consistentie van hun producten.

De wijnmakerij is gelegen in de Colchagua Valley, een van de meest gerenommeerde wijnregio's in Chili. Het gebied staat bekend om zijn gunstige klimaat en diverse bodemsoorten, die ideale omstandigheden bieden voor het verbouwen van druiven van hoge kwaliteit. Montes Winery maakt gebruik van duurzame wijnbouwpraktijken en streeft naar het behoud van het milieu in hun wijnproductie.

Viña Montes produceert een breed scala aan wijnen, variërend van rode en witte wijnen tot mousserende en dessertwijnen. Ze staan vooral bekend om hun iconische Montes Alpha-lijn, die enkele van hun meest geprezen en hoogwaardige wijnen omvat. Een van de bekendste wijnen van Montes is de Montes Alpha Cabernet Sauvignon, een rijke en complexe rode wijn met tonen van zwarte bessen, kersen, cacao en kruiden. Andere populaire wijnen zijn onder meer de Montes Alpha Chardonnay, Montes Twins Red Blend en Montes Outer Limits Sauvignon Blanc.

Viña Montes combineert traditionele wijnmaaktechnieken met moderne innovaties om wijnen van uitstekende kwaliteit te produceren. Ze streven ernaar om de unieke eigenschappen van de Chileense terroir te weerspiegelen in hun wijnen, met een focus op elegantie, balans en expressie.

Meer informatie
Product Montes Alpha Cabernet Sauvignon
Land Chili
Producent Viña Montes
Type wijn Rood
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Prijs per fles € 16,65
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1