Montes Alpha M

Montes Alpha M (doos van 6 flessen)

Montes Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenère

Montes Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenère (doos van 6 flessen)

Montes Alpha Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

€ 89,70
SKU
DGS-29261

Montes Alpha Cabernet Sauvignon

Montes Alpha Cabernet Sauvignon is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt  van Cabernet Sauvignon druiven.

Viña Montes

Het verhaal van Montes lijkt een droom maar is steeds meer werkelijkheid geworden. In 1987 wilden Aurelio Montes en Douglas Murray, beide met uitgebreide expertise in de wijnwereld, hun droom realiseren om wijnen van top kwaliteit te produceren die veruit superieur waren aan de wijnen die tot op dat moment in Chili werden geproduceerd. In 1988 kwamen er nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die elk hun speciale en aanvullende bijdrage leverden, en daarmee Viña Montes ter wereld brachten. Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio Montes werd recent gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en hij vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Montes Alpha Cabernet Sauvignon 

Montes Alpha Cabernet Sauvignon  is één van de top Chileense Cabernet wijnen. Een intens robijnrode kleur en aroma’s van rood en zwart fruit, vanille en tabak. Het eikenhout is prachtig geïntegreerd. De smaak is vol en rond met rijpe tannine. Complexiteit en veel mondvulling met een lange afdronk.

Gelegen op de steile hellingen van Apalta wijngaard in Colchagua aan de Tinguiririca rivier profiterend van een schitterend micro klimaat. De bodem is arm met beperkt organisch materiaal.

Vinificatie: Traditioneel. Lagering van 12 maanden op Franse eiken vaten, zowel nieuwe als gebruikte.

Decanteren wordt aanbevolen. Dit is een karakteristieke Chileense Cabernet. Zo moet een Cabernet uit Chili zijn.

Wijn - Spijs

Deze wijn is een uitstekende begeleider van gegrilde vleesgerechten en wild. Kaas tip: Boeren Stolwijker belegen is een rauwmelkse Hollandse kaas met veel smaak en een smeuïge structuur.

Meer informatie
Product Montes Alpha Cabernet Sauvignon
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Rode wijn
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 14,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl