Le Dix de Los Vascos

Le Dix de Los Vascos (doos van 6 flessen)

Montes Alpha Pinot Noir

Montes Alpha Pinot Noir (doos van 6 flessen)

Montes Alpha Carmenère (doos van 6 flessen)

€ 95,70
SKU
DGS-29262

Montes Alpha Carmenère

Montes Alpha Carmenère is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Carmenère druiven.

Viña Montes

Het verhaal van Montes lijkt een droom maar is steeds meer werkelijkheid geworden. In 1987 wilden Aurelio Montes en Douglas Murray, beide met uitgebreide expertise in de wijnwereld, hun droom realiseren om wijnen van top kwaliteit te produceren die veruit superieur waren aan de wijnen die tot op dat moment in Chili werden geproduceerd. In 1988 kwamen er nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die elk hun speciale en aanvullende bijdrage leverden, en daarmee Viña Montes ter wereld brachten.

Montes is een van de absolute top producenten in Chili en Aurelio Montes werd recent gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en hij vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Montes Alpha Carmenère

Montes Alpha Carmenère is een diep robijnrode gekleurde wijn met elegante aroma's van peper en hints van rode bessen, chocolade, vanille en pruimen, wat zeer kenmerkend is voor de Carmenère druif. Deze zachte wijn heeft een verfijnde afgeronde smaak met mooie hints van eikenhout en aangename tannine.

Gelegen op het Arcangel Estate in het westelijk deel van Colchagua Valley. Relatief koel klimaat door de ligging, namelijk 18 km. van de Grote Oceaan. De bodem bestaat voornamelijk uit klei.

De wijn krijgt een traditionele vinificatie daarna een lagering van 12 maanden op Franse eiken vaten. De wijn is niet gefilterd.

Wijn - Spijs

Deze wijn is een mooie begeleider bij lichte wildgerechten, gegrild vlees en lamsvlees. Maar ook een goede combinatie met belegen, romige kazen.

Meer informatie
Product Montes Alpha Carmenère
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Rode wijn
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Carménère
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 15,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl