Montes Alpha Cabernet Sauvignon

Montes Alpha Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

Montes Alpha Syrah

Montes Alpha Syrah (doos van 6 flessen)

Montes Alpha Chardonnay (doos van 6 flessen)

€ 95,70
SKU
DGS-29267

Montes Alpha Chardonnay

Montes Alpha Chardonnay is een heerlijke Chileense witte wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay druiven.

Vina Montes 

Montes is toonaangevend in Chili en stond aan de basis van de kwaliteitsslag die het land heeft doorgemaakt. Aurelio Montes sr. werd hiervoor gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. In 1987 was het Aurelio Montes en 3 partners die het initiatief namen om een wijnbedrijf op te starten met als doel de volledige potentie van Chili als wijnland te benutten en de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren. Dat is inmiddels aardig gelukt, Montes is een van de absolute top producenten in Chili en Aurelio werd recent nog gekozen tot meest invloedrijke wijn man van het land. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley, samen beslaan zij een oppervlakte van 600 ha. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en samen met zijn vader vormt hij een hecht en succesvol team.

Montes Alpha Chardonnay

Montes Alpha Chardonnay is een zeer fruitige wijn met in de geur veel tropisch fruit. Hints van banaan, ananas en tropisch fruit. Er is een perfecte balans tussen eikenhout en fruit. De smaak is rond en romig. Een echte Chardonnay met een romige smaak en een mooie afdronk.

De wijngaarden zijn gelegen in de Casablanca Valley op een hoogte van 300 meter boven de zeespiegel en hebben een oppervlakte van 85 hectare. De bodem is van oorsprong vulkanisch, gedeeltelijk klei en gedeeltelijk alluviaal. De ondergrond is rotsachtig.

De druiven komen van 30 jaar oude stokken en wordt traditioneel gemaakt. 70% wordt vergist in houten vaten en 30% op rvs tanks. Daarna krijgt een deel van de wijn een melkzuurgisting om de wijn meer ronding te geven. De wijn blijft 12 maanden op het vat en wordt regelmatig geroerd zodat er meer botergeuren in de wijn komen.

Wijn - Spijs

Deze wijn is helemaal in zijn element bij rijke visgerechten en gerechten met wit vlees. Probeer deze wijn ook eens met Comté, een licht pittige kaas met een zoetje in de nasmaak en Culatello, een droge ham van het mooiste stukje van de varkensbil.

Meer informatie
Product Montes Alpha Chardonnay
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Witte wijn
Regio Aconcagua Valley
Druivensoort Chardonnay
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 15,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl