Santa Rita Label 120 Rosé

Santa Rita Label 120 Rosé (doos van 6 flessen)

Miguel Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon

Miguel Torres Santa Digna Cabernet Sauvignon (doos van 6 flessen)

Montes Alpha M

€ 79,95
SKU
DGS-35215-1

Montes Alpha M

Montes Alpha M is een heerlijke Chileense rode wijn van  Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt  van Cabernet Sauvignon (80%), Merlot (5%), Cabernet Franc (10%) en Petit Verdot (5%) druiven.

Viña Montes

Het verhaal van Montes lijkt een droom maar is steeds meer werkelijkheid geworden. In 1987 wilden Aurelio Montes en Douglas Murray, beide met uitgebreide expertise in de wijnwereld, hun droom realiseren om wijnen van top kwaliteit te produceren die veruit superieur waren aan de wijnen die tot op dat moment in Chili werden geproduceerd. In 1988 kwamen er nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die elk hun speciale en aanvullende bijdrage leverden, en daarmee Viña Montes ter wereld brachten. Montes is een van de absolute top producenten in Chili en Aurelio Montes werd recent gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en hij vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Montes Alpha M

Deze Chileense icoon wijn is intens robijnrood van kleur. In de wijn vindt je geuren van zwarte en rode bessen, rood fruit en een toontje van zwarte peper, tabak en kruiden. Subtiele vanilletonen. Prachtige, volle en stevige wijn. Perfecte balans tussen zuurgehalte, rijpheid en structuur. Mooie afdronk. Zeer grote wijn met Médoc-achtige karakteristieken. 

Gelegen op de hogere hellingen van Apalta vallei in een van de beste microklimaten. De bodem is arm met beperkt organisch materiaal. Door de ligging worden de druiven perfect rijp en houden ze frisse fruitigheid door de verkoelende wind uit het Andes gebergte. De druiven worden handmatig geoogst. Na een zorgvuldige selectie van alleen het beste fruit wordt de wijn traditioneel gemaakt. De wijn krijgt een lagering van 18 maanden op Franse nieuwe eiken vaten. Decanteren is gewenst. 

Wijn - Spijs

Te serveren bij rijke vleesgerechten, rood vlees, wild en rijke belegen kaassoorten. 

Bekroningen: 92 punten Parker - 94 punten Wine Spectator.

Meer informatie
Product Montes Alpha M
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Rode wijn
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Aantal flessen 1
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 79,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl