Montes Alpha Cabernet Sauvignon

Montes Alpha Cabernet Sauvignon

Montes Alpha M

€ 64,95
SKU
DGS-35215
Montes Alpha M is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 16

Montes Alpha M

Montes Alpha M is een blend van verschillende druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc en Petit Verdot. De exacte samenstelling van de blend kan variëren afhankelijk van het oogstjaar. De wijn wordt geproduceerd met druiven afkomstig van de beste wijngaarden van Montes in de Colchagua Valley en andere geselecteerde regio's in Chili. De focus ligt op het creëren van een wijn met elegantie, complexiteit en een uitstekend bewaarpotentieel.

Montes Alpha M heeft meestal een diepe, intense kleur in het glas. Het boeket is complex en verleidelijk, met aroma's van rijp donker fruit, zoals bramen en zwarte bessen, gecombineerd met nuances van kruiden, cederhout, chocolade en tabak. Op het gehemelte onthult Montes Alpha M een volle body met zijdezachte tannines. De smaak is rijk en geconcentreerd, met een perfecte balans tussen fruitige tonen, kruiden, eikenhout en minerale elementen. De wijn heeft een lange en elegante afdronk.

Montes Alpha M wordt beschouwd als een van de vlaggenschipwijnen van Montes Winery en wordt vaak hoog gewaardeerd door wijnliefhebbers en critici wereldwijd. Het is een wijn die geschikt is voor speciale gelegenheden en die goed kan ouderen in de fles, waardoor de complexiteit en diepte van de wijn nog verder ontwikkelen.

De wijngaarden zijn gelegen op de hogere hellingen van Apalta vallei in een van de beste microklimaten. De bodem is arm met beperkt organisch materiaal. Door de ligging worden de druiven perfect rijp en houden ze frisse fruitigheid door de verkoelende wind uit het Andes gebergte.

De druiven worden handmatig geoogst. Na een zorgvuldige selectie van alleen het beste fruit wordt de wijn traditioneel gemaakt. De wijn krijgt een lagering van 18 maanden op Franse nieuwe eiken vaten. Decanteren is gewenst. 

Wijn - Spijs

Montes Alpha M is heerlijk bij rijke vleesgerechten, rood vleesgerechten, wild en rijke belegen kaassoorten.

Montes Alpha M 

Montes Alpha M is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt  van Cabernet Sauvignon (80%), Merlot (5%), Cabernet Franc (10%) en Petit Verdot (5%) druiven.

Viña Montes

Viña Montes is een gerenommeerde wijnmakerij gelegen in Chili. Het werd opgericht in 1988 door vier vrienden: Aurelio Montes, Douglas Murray, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand. Viña Montes is er trots op enkele van de beste wijnen van Chili te produceren en heeft internationale erkenning gekregen voor de kwaliteit en consistentie van hun producten.

De wijnmakerij is gelegen in de Colchagua Valley, een van de meest gerenommeerde wijnregio's in Chili. Het gebied staat bekend om zijn gunstige klimaat en diverse bodemsoorten, die ideale omstandigheden bieden voor het verbouwen van druiven van hoge kwaliteit. Montes Winery maakt gebruik van duurzame wijnbouwpraktijken en streeft naar het behoud van het milieu in hun wijnproductie.

Viña Montes produceert een breed scala aan wijnen, variërend van rode en witte wijnen tot mousserende en dessertwijnen. Ze staan vooral bekend om hun iconische Montes Alpha-lijn, die enkele van hun meest geprezen en hoogwaardige wijnen omvat. Een van de bekendste wijnen van Montes is de Montes Alpha Cabernet Sauvignon, een rijke en complexe rode wijn met tonen van zwarte bessen, kersen, cacao en kruiden. Andere populaire wijnen zijn onder meer de Montes Alpha Chardonnay, Montes Twins Red Blend en Montes Outer Limits Sauvignon Blanc.

Viña Montes combineert traditionele wijnmaaktechnieken met moderne innovaties om wijnen van uitstekende kwaliteit te produceren. Ze streven ernaar om de unieke eigenschappen van de Chileense terroir te weerspiegelen in hun wijnen, met een focus op elegantie, balans en expressie.

Meer informatie
Product Montes Alpha M
Land Chili
Producent Viña Montes
Type wijn Rood
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Prijs per fles € 64,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1