Montes Alpha Chardonnay

Montes Alpha Chardonnay (doos van 6 flessen)

Montes Limited Selection Pinot Noir

Montes Limited Selection Pinot Noir (doos van 6 flessen)

Montes Alpha Syrah (doos van 6 flessen)

€ 89,70
SKU
DGS-29266

Montes Alpha Syrah

Is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Syrah druiven.

Viña Montes

Het verhaal van Montes lijkt een droom maar is steeds meer werkelijkheid geworden. In 1987 wilden Aurelio Montes en Douglas Murray, beide met uitgebreide expertise in de wijnwereld, hun droom realiseren om wijnen van top kwaliteit te produceren die veruit superieur waren aan de wijnen die tot op dat moment in Chili werden geproduceerd. In 1988 kwamen er nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die elk hun speciale en aanvullende bijdrage leverden, en daarmee Viña Montes ter wereld brachten. Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio Montes werd recent gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en hij vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Montes Alpha Syrah

Is een fruitige rode wijn met een diepe paarse kleur met geuren van aardbeien en specerijen. De rokerige kruidigheid voegt elegantie en complexiteit toe. Daarom is dit een krachtige en tegelijkertijd zachte wijn met een prachtige balans en een mooie lange afdronk. 

De Estate is gelegen op de hellingen van Apalta in Colchagua (Central Valley) aan de Tinguiririca rivier, tevens genietend van een schitterend microklimaat. De bodem is arm met beperkt organisch materiaal.

Deze wijn krijgt een traditionele vinificatie en daarna een lagering van 12 maanden op Franse eiken vaten.

Wijn - Spijs

Serveer deze wijn bij gegrilde vleessoorten, lamsvlees en rood vlees. Maar ook bij pittige schimmelkazen is deze wijn een aanrader.

Meer informatie
Product Montes Alpha Syrah
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Rode wijn
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Syrah
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 13,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl