Penfolds 398 in Giftbox

Penfolds RWT Shiraz BIN 798 in Gift box

Jacquart Brut Mosaique in Giftpack

Jacquart Brut Mosaique in Giftpack

Montes Folly

€ 62,50
SKU
DGS-35216-1

Montes Folly

Montes Folly is een heerlijke rode Chileense Icoon wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Carmenère druiven.

Viña Montes

Het verhaal van Montes lijkt een droom maar is steeds meer werkelijkheid geworden. In 1987 wilden Aurelio Montes en Douglas Murray, beide met uitgebreide expertise in de wijnwereld, hun droom realiseren om wijnen van top kwaliteit te produceren die veruit superieur waren aan de wijnen die tot op dat moment in Chili werden geproduceerd. In 1988 kwamen er nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die elk hun speciale en aanvullende bijdrage leverden, en daarmee Viña Montes ter wereld brachten. Montes is een van de absolute top producenten in Chili en Aurelio Montes werd recent gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en hij vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Montes Folly

Montes Folly is een volle, robijnrode wijn met licht pepertje en veel fruit. In de geur overheerst zwart fruit, zwarte bessen en rijpe pruimen. Een rokerige impressie en tonen van adellijk wild zijn op de achtergrond aanwezig, zo typisch voor Syrah. De wijn is vlezig van smaak en heeft een mooie structuur met velours tannine. Zeer stevige stijl en een lange afdronk.

Absolute top wijn! Opleggen kan tot 15 jaar na oogstjaar. Decanteer de wijn in een karaf.

Gelegen op de hogere hellingen van Apalta vallei in een van de beste microklimaten. De bodem is arm met beperkt organisch materiaal. Door de ligging worden de druiven perfect rijp en houden ze frisse fruitigheid door de verkoelende wind uit het Andes gebergte. De druiven worden met de hand geoogst. De wijn wordt traditioneel gemaakt, niet gefilterd en krijgt een houtlagering van 18 maanden op Franse eiken vaten.

Bijzonderheden: “Folly” slaat op het feit dat andere wijnproducenten Aurelio Montes voor gek verklaarden dat hij zo hoog ging aanplanten. Kenners weten beter. Dit is een van de beste Syrah wijnen uit Chili. Er is een gelimiteerde oplage van 9.000 flessen.

Wijn - Spijs

Te serveren bij grootse vlees- en wildgerechten, lamsvlees en rijke harde, oude of schimmelkazen. 

Meer informatie
Product Montes Folly
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Rode wijn
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Syrah
Aantal flessen 1
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 62,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl