Montes Limited Selection Sauvignon Blanc

Montes Limited Selection Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Los Vascos Chardonnay

Los Vascos Chardonnay (doos van 6 flessen)

Montes Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenère (doos van 6 flessen)

€ 69,00
SKU
DGS-29277

Montes Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenère

Montes Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenère is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Cabernet Sauvignon en Carmenere druiven.

Viña Montes

Het verhaal van Montes lijkt een droom maar is steeds meer werkelijkheid geworden. In 1987 wilden Aurelio Montes en Douglas Murray, beide met uitgebreide expertise in de wijnwereld, hun droom realiseren om wijnen van top kwaliteit te produceren die veruit superieur waren aan de wijnen die tot op dat moment in Chili werden geproduceerd. In 1988 kwamen er nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die elk hun speciale en aanvullende bijdrage leverden, en daarmee Viña Montes ter wereld brachten. Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio Montes werd recent gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en hij vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Montes Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenère

Deze Chileense wijn heeft een prachtige diep robijnrode kleur. De geuren zijn die van zwart fruit, butterscotch en specerijen. De houtopvoeding geeft de wijn een vanille geur en draagt bij aan de complexiteit. De wijn heeft veel body maar is tegelijkertijd vriendelijk van karakter. De afdronk is stevig met tannine met een subtiele zoetheid van de Carmènére druif.

Gelegen op de hellingen van Apalta vallei in Colchagua aan de Tinguiririca rivier. De bodem is arm met beperkt organisch materiaal. De combinatie van verkoelende wind uit de oceaan en Andes en de breedtegraad zorgt voor perfecte rijping van de druiven.

De wijn wordt traditioneel gemaakt. Lagering gebeurt 6 maanden op Amerikaanse eiken vaten daarna wordt de wijn minimaal gefilterd zodat hij erg puur blijft.

Wijn - Spijs

Te serveren bij rijke vleesgerechten en wildgerechten. Ook heerlijk bij belegen en rijke kaassoorten. Decanteer de wijn van tevoren zodat de wijn meer geuren krijgt. De wijn is nu goed op dronk maar kan tot 5 jaar na oogstjaar gedronken worden.

De Limited Selection serie geeft altijd een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Meer informatie
Product Montes Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenère
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Rode wijn
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Cabernet Sauvignon, Carménère
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 11,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl