Montes Alpha Syrah

Montes Alpha Syrah (doos van 6 flessen)

Montes Limited Selection Sauvignon Blanc

Montes Limited Selection Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

Montes Limited Selection Pinot Noir (doos van 6 flessen)

€ 59,70
SKU
DGS-29278

Montes Limited Selection Pinot Noir

Is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt  van Pinot Noir druiven.

Viña Montes

Het verhaal van Montes lijkt een droom maar is steeds meer werkelijkheid geworden. In 1987 wilden Aurelio Montes en Douglas Murray, beide met uitgebreide expertise in de wijnwereld, hun droom realiseren om wijnen van top kwaliteit te produceren die veruit superieur waren aan de wijnen die tot op dat moment in Chili werden geproduceerd. In 1988 kwamen er nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die elk hun speciale en aanvullende bijdrage leverden, en daarmee Viña Montes ter wereld brachten. Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio Montes werd recent gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en hij vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Montes Limited Selection Pinot Noir

Deze Chileense wijn is vrij donkerrood van kleur voor een Pinot Noir. Intense, elegante aroma's met een duidelijke overheersing van aardbeien, bloemen en bessen. De zachte tannine zijn mooi in balans met de sappige zuren. De afdronk is fris en fruitig.

De wijngaard is gelegen in Casablanca Valley tussen Santiago en Valparaiso. Traditioneel gemaakt met een lagering gedurende 5 maanden op Franse eiken vaten.

Wijn - Spijs

Te serveren bij vleesgerechten, kalfsvlees, lamsvlees en rijke harde, oude of schimmelkazen. 

Meer informatie
Product Montes Limited Selection Pinot Noir
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Rode wijn
Regio Aconcagua Valley
Druivensoort Pinot Noir
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 9,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl