Montes Limited Selection Pinot Noir

Montes Limited Selection Pinot Noir (doos van 6 flessen)

Montes Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenère

Montes Limited Selection Cabernet Sauvignon Carmenère (doos van 6 flessen)

Montes Limited Selection Sauvignon Blanc (doos van 6 flessen)

€ 69,00
SKU
DGS-29283

Montes Limited Selection Sauvignon Blanc 

Montes Limited Selection Sauvignon Blanc is een heerlijke Chileense witte wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Sauvignon Blanc druiven.

Viña Montes

Het verhaal van Montes lijkt een droom maar is steeds meer werkelijkheid geworden. In 1987 wilden Aurelio Montes en Douglas Murray, beide met uitgebreide expertise in de wijnwereld, hun droom realiseren om wijnen van top kwaliteit te produceren die veruit superieur waren aan de wijnen die tot op dat moment in Chili werden geproduceerd. In 1988 kwamen er nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die elk hun speciale en aanvullende bijdrage leverden, en daarmee Viña Montes ter wereld brachten. Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio Montes werd recent gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en hij vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Montes Limited Selection Sauvignon Blanc

Deze Chileense wijn heeft een opmerkelijke bleke, geel-groenige kleur, bijna transparant. Een zuivere, knisperende en fruitige wijn met krachtige aroma’s van tropisch fruit, citrus accenten en ananas. De smaak heeft verfijnde zuren. Het is een frisse minerale wijn met een lange afdronk.

De wijngaarden liggen in de D.O. Leyda Valley direct aan de Stille Oceaan. De zeewind zorgt voor veel verkoeling dat een frissere en fruitiger wijn oplevert. Zeker de Sauvignon Blanc profiteert hiervan.

De wijn wordt modern gemaakt op grote gekoelde tanks. Er wordt geen houtrijping gegeven om het expressieve en stuivend fruitige karakter niet te schaden.

Wijn - Spijs

Heerlijke wijn bij lichte visgerechten, schaal- en schelpdieren of bij frisse salades. Ook heerlijke als aperitief wijn.

Bekroningen: 90 punten Wine Spectator

Meer informatie
Product Montes Limited Selection Sauvignon Blanc
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Witte wijn
Regio Leyda Valley
Druivensoort Sauvignon Blanc
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 11,50
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl