Bolla Recioto di Soave Classico

Bolla Recioto di Soave Classico (doos van 6 flessen)

Montes Outer Limits Pinot Noir

Montes Outer Limits Pinot Noir (doos van 6 flessen)

Montes Outer Limits CGM (doos van 6 flessen)

€ 143,70
SKU
DGS-35218

Montes Outer Limits CGM

Is een heerlijke Chileense rode wijn van Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt van Carignan, Grenache en Mourvèdre druiven.

Viña Montes

Het verhaal van Montes lijkt een droom maar is steeds meer werkelijkheid geworden. In 1987 wilden Aurelio Montes en Douglas Murray, beide met uitgebreide expertise in de wijnwereld, hun droom realiseren om wijnen van top kwaliteit te produceren die veruit superieur waren aan de wijnen die tot op dat moment in Chili werden geproduceerd. In 1988 kwamen er nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die elk hun speciale en aanvullende bijdrage leverden, en daarmee Viña Montes ter wereld brachten. Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio Montes werd recent gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en hij vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Montes Outer Limits CGM

Deze Chileense rode wijn heeft een heldere, robijnrode kleur. Aroma's van bramen, gedroogde vijgen en een lichte ondertoon van kaneel. Een elegante kruidigheid, vanwege de rijping op Franse eiken vaten die de wijn aroma's van lichte toast geven. Frisse wijn, mooi in balans, met stevige zuren die de wijn heel elegant maken.

Outer Limits CGM is afkomstig uit de Colchagua Valley van de Apalta Vineyard.

Wijn - Spijs

Zo’n wijn die je drinkt na een herfstige boswandeling. Of om op te warmen na een dag schaatsen. In de zomer bij een lange barbecue met vrienden. Erbij eten? Denk aan pasta met tomatensauzen, een herfstige stoofschotel, draadjesvlees, gegrilde paprika, of lasagne. Of bij een kaasplank met harde, belegen kazen.

Meer informatie
Product Montes Outer Limits CGM
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Rode wijn
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Carignan, Grenache, Mourvèdre
Aantal flessen 6
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 23,95
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl