Montes Outer Limits CGM

Montes Outer Limits CGM

Corralillo Chardonnay Matetic

Corralillo Chardonnay Matetic

Montes Outer Limits Pinot Noir

€ 23,95
SKU
DGS-35219
Montes Outer Limits Pinot Noir is beschikbaar om te kopen in verhogingen van 6

Montes Outer Limits Pinot Noir

Montes Outer Limits Pinot Noir is een opmerkelijke wijn van Montes Winery uit Chili. Deze wijn maakt deel uit van de Outer Limits-serie, waarin Montes zich richt op het verkennen van de grenzen van wijnmaken en het produceren van unieke expressies van verschillende druivensoorten. De Pinot Noir-druiven voor Montes Outer Limits worden geteeld in koele kustgebieden van de Casablanca Valley in Chili. De koele zeewind en de mistige ochtenden creëren de ideale omstandigheden voor de langzame en gelijkmatige rijping van de druiven, wat resulteert in een wijn met elegantie en finesse.

In het glas heeft Montes Outer Limits Pinot Noir een heldere robijnrode kleur. Het boeket is verfijnd en expressief, met aroma's van rode bessen, kersen, viooltjes en subtiele kruidige tonen. Op het gehemelte toont deze Pinot Noir een levendige frisheid en een zijdezachte textuur. De smaak is delicaat en evenwichtig, met tonen van rood fruit, aardbeien, kruiden en een vleugje vanille. De wijn heeft fijne tannines en een lange, elegante afdronk.

Met Montes Outer Limits Pinot Noir laat Montes Winery zien dat ze ook met deze delicate druivensoort kunnen excelleren. De wijn belichaamt de kenmerkende eigenschappen van een kwaliteitsvolle Pinot Noir met een vleugje uniekheid dat de Outer Limits-serie definieert.

Wijn - Spijs

Montes Outer Limits Pinot Noir is een veelzijdige wijn die goed samengaat met verschillende gerechten. Het past goed bij gegrilde vis, gevogelte, lichte vleesgerechten en zachte kazen. Het is een wijn die ook op zichzelf genoten kan worden, als een moment van pure verfijning.

Montes Outer Limits Pinot Noir

Montes Outer Limits Pinot Noir is een heerlijke Chileense rode wijn van  Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt  van Pinot Noir druiven.

Viña Montes

Viña Montes is een gerenommeerde wijnmakerij gelegen in Chili. Het werd opgericht in 1988 door vier vrienden: Aurelio Montes, Douglas Murray, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand. Viña Montes is er trots op enkele van de beste wijnen van Chili te produceren en heeft internationale erkenning gekregen voor de kwaliteit en consistentie van hun producten.

De wijnmakerij is gelegen in de Colchagua Valley, een van de meest gerenommeerde wijnregio's in Chili. Het gebied staat bekend om zijn gunstige klimaat en diverse bodemsoorten, die ideale omstandigheden bieden voor het verbouwen van druiven van hoge kwaliteit. Montes Winery maakt gebruik van duurzame wijnbouwpraktijken en streeft naar het behoud van het milieu in hun wijnproductie.

Viña Montes produceert een breed scala aan wijnen, variërend van rode en witte wijnen tot mousserende en dessertwijnen. Ze staan vooral bekend om hun iconische Montes Alpha-lijn, die enkele van hun meest geprezen en hoogwaardige wijnen omvat. Een van de bekendste wijnen van Montes is de Montes Alpha Cabernet Sauvignon, een rijke en complexe rode wijn met tonen van zwarte bessen, kersen, cacao en kruiden. Andere populaire wijnen zijn onder meer de Montes Alpha Chardonnay, Montes Twins Red Blend en Montes Outer Limits Sauvignon Blanc.

Viña Montes combineert traditionele wijnmaaktechnieken met moderne innovaties om wijnen van uitstekende kwaliteit te produceren. Ze streven ernaar om de unieke eigenschappen van de Chileense terroir te weerspiegelen in hun wijnen, met een focus op elegantie, balans en expressie.

Meer informatie
Product Montes Outer Limits Pinot Noir
Land Chili
Producent Viña Montes
Type wijn Rood
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Pinot Noir
Prijs per fles € 23,95
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal flessen 1