Santa Rita Label 120 Carmenere

Santa Rita Label 120 Carmenère (doos van 6 flessen)

Espiritu de Chile Carmenere

Espiritu de Chile Carmenère (doos van 12 flessen)

Montes Purple Angel

€ 62,50
SKU
DGS-35217-1

Montes Purple Angel

Is een fantastische Chileense rode wijn van  Viña Montes uit Chili. Deze wijn is gemaakt  van 92 % Carmenère (deels uit La Finca de Apalta Estate en deels van de Archangel Estate) en 8% Petit Verdot druiven.

Viña Montes

Het verhaal van Montes lijkt een droom maar is steeds meer werkelijkheid geworden. In 1987 wilden Aurelio Montes en Douglas Murray, beide met uitgebreide expertise in de wijnwereld, hun droom realiseren om wijnen van top kwaliteit te produceren die veruit superieur waren aan de wijnen die tot op dat moment in Chili werden geproduceerd. In 1988 kwamen er nog twee partners bij, Alfredo Vidaurre en Pedro Grand, die elk hun speciale en aanvullende bijdrage leverden, en daarmee Viña Montes ter wereld brachten. Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio Montes werd recent gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en hij vormt samen met zijn vader een hecht en succesvol team.

Montes Purple Angel

Heeft een diepe paarse rode wijn. Aroma's van zwart fruit, chocolade, sigaren kistjes en kruidigheid. De wijn heeft veel veel finesse en elegantie in de smaak. Mooie volle wijn met rijpe tannine en een degelijke structuur. Goed gebalanceerde lange afdronk.

Gelegen op de hellingen van Apalta in Colchagua (Central Valley) aan de Tinguiririca rivier, genietend van een schitterend micro-klimaat. De bodem is arm met beperkt organisch materiaal. Druivensoort(en): 92 % Carmenère (deels uit La Finca de Apalta Estate en deels van de Archangel Estate), 8% Petit Verdot, beiden liggen in de Colchagua Valley. De druiven worden handmatig geoogst en traditioneel verwerkt tot een klassieke topwijn. Lagering van 18 maanden op Franse eiken vaten. Deze wijn wordt niet gefilterd om zijn pure karakter te laten zien.

De Carménère druif die oorspronkelijk uit de Bordeaux komt, doet het in Chili veel beter. Deze grote wijn is een goed voorbeeld van een Chileense top Carménère.

Wijn - Spijs

Heerlijke Chileense rode wijn bij rood vlees of wild met een pittige saus. Kaas tip: Bleu de Causses, een heerlijke blauwader kaas met een pikante smaak of een krachtige wildzwijn salami met zwarte truffel.

Meer informatie
Product Montes Purple Angel
Land Chili
Producent Vina Montes
Type Rode wijn
Regio Colchagua Valley
Druivensoort Carménère
Aantal flessen 1
Levertijd 2 - 5 werkdagen
Prijs per stuk € 62,50
Voor Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl